NYITÓLAP
A RENDEZVÉNYRŐL
KAPCSOLAT
VIDÉKI HELYSZÍNEK
 
 

Híreink

Üzenj nekünk!

SHOP

Sportágakról

Sportágaknak

Támogatók

Ajánlott partnerlinkek

Letöltések

Reklámeszközök

Sajtószoba

Galéria

Médiamegjelenések

Merkapt SE

Sportágválasztó Blog

Nyári Sportágválasztó

Téli Sportágválasztó

Nagy Hangszerválasztó

Hírlevélre feliratkozás

Híreink
Megtartotta sajtótájékoztatóját a Budapesti Nagy Sportágválasztó

Megtartotta sajtótájékoztatóját a Budapesti Nagy Sportágválasztó
Nagy Sportágválasztó Tehetségfákat is ültettek


 
A szeptember 18-19-i, 17. Budapesti Nagy Sportágválasztó szerdai sajtótájékoztatóján a szervezők – az esemény újdonságain túl – olyan ifjú tehetségeket mutattak be a sajtó képviselőinek, akik a Budapesti Nagy Sportágválasztók valamelyikén találtak rá sportágukra, s azóta sportáguk kiválóságai lettek, korosztályos  Európa-, illetve világbajnokságokon rangos helyezéseket, bajnoki címeket szereztek.

A sportcsemeték között ott volt Szabó Tas Ede, labdarúgó, Kopcsik Laura, taekwondo-s, Szombauer Kristóf és Bíró Kitti, akrobatikus tornászok, valamint egy különleges sportág, a canne de combat ifjú reménysége Jónás Zita is.

A tehetségek facsemete ültetésben is részt vettek, mely szimbolizálta, hogy a Nagy Sportágválasztón olyan ifjú sporttehetségek, „csemeték születnek”, akik kimagaslanak korosztályukból, s idővel „lombos fákká nőnek”. A szervezők bíznak benne, hogy egyre több ilyen Nagy Sportágválasztó Tehetségfát ültethetnek el a közeljövőben, akár fasort telepítve a kőbányai Merkapt Sportközpontba, a rendezvény színhelyére.

A sajtótájékoztatón ugyan nem volt jelen, de a szervezők büszkén említették meg Gáspár Lalita nevét is, aki szintén Nagy Sportágválasztón talált rá sportágára, a lövészetre, és idén márciusban junior Európa-bajnok lett puska fegyvernemben.

A sajtótájékoztatón ott volt Péni István, ifjúsági olimpiai bajnok sportlövő is. István ugyan nem a rendezvényen ismerkedett meg a sportlövészettel, de rendszeresen jelen van a Sportágválasztókon, hogy minél több fiatalt toborozzon sportágának.


Siklós Erik
, a Magyar Olimpiai Bizottság marketing és kommunikációs igazgatója méltatta a Nagy Sportágválasztó rendezvény hasznosságát, mely egyaránt szolgálja a verseny és szabadidős sportot. Az eseménysorozatot a MOB is támogatja és az anyagi támogatáson túl sportos kísérő programmal is színesíti a rendezvényt, elhozva a látogatóknak Mini-5próba Rióba! programját.


A sajtótájékoztatón jelen volt a Rio Klub sportolójaként, Mike Róbert, világ- és Európa-bajnok kenus, valamint Demcsák Zsuzsa, a Rio Klub kreatív igazgatója annak apropóján, hogy szeptember 18-án a Budapesti Nagy Sportágválasztó pénteki napján három Audi átadására kerül sor a helyszínen.

Decker Ádám, világbajnok vízilabdázó a Modern Sport Akadémia képviseletében, azt emelte ki, hogy bármennyire népszerű sportág a vízilabda Magyarországon, mára olyan széles sportági kínálat érhető el a fiatalok számára, olyan nagy a „verseny”, hogy a vízilabdának is „kötelessége” megjelenni egy ilyen nagyszabású eseményen.

 

SAJTÓHÁTTÉRANYAG

BUDAPESTI NAGY SPORTÁGVÁLASZTÓ – A SPORT NAPJAI

A rendezvény időpontja: 2015. szeptember 18-19., (péntek-szombat) 9-17 óra között

Sajtótájékoztató helyszíne: Merkapt Sportközpont  - 1106 Budapest, Maglódi út 12/A. A rendezvényre a belépés ingyenes!

Az esemény fővédnöke: Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. 

A Budapesti Nagy Sportágválasztó szeptember 18-19-én, 100 sportágat lehet díjmentesen kipróbálni. A szervezők abban bíznak, hogy az immár 17. alkalommal megrendezendő eseményen ismét több mint húszezer látogatónak tudnak segíteni abban, hogy rátaláljanak az „igazira”. Ezen a rendezvényen nem számít válogatósnak valaki, ha akár százfélébe is belekóstol, mielőtt választana! Sőt ez a lényeg, minél több sportágat megismerni a Magyarországon elérhető sportpalettáról, legyen az verseny vagy szabadidős, olimpiai, vagy nem olimpiai, egyénileg, vagy csapatban űzhető, hogy aztán mindenki megtalálhassa a hozzá leginkább illőt.

Azoknál a fiataloknál pedig, akik inaktívak és eddig nem merült fel bennünk, hogy sportoljanak, az esemény „sportvágygerjesztőként” hathat, hiszen erről az eseményről garantáltan pozitív sportélményekkel térnek haza.
A szeptember 18-19-i Budapesti Nagy Sportágválasztó, első, pénteki napja, kifejezetten az előre bejelentkezett oktatási intézmények számára fenntartott nap, a szombati, „családi” napon, pedig a szülőket bevonva lehet közösen meghozni a döntést, melyik sportág legyen az, amelyik a későbbiekben az élete részévé válik a gyermeknek.

Megjelenő mozgásformák, sportágak: akrobatikus kosárlabda, alpesi sí, amerikai football, asztalitenisz, atlétika, baranta, biatlon, canne de combat, capoeira, cheerleading, curling, darts, élethű hajómodellezés, Elit-Tréning-HKT, Esések iskolája, evezés, FIT-KID, floorball, francia-boksz /Savate, go, golf, gördeszka, gyeplabda, gyerek fitness, gyorstollaslabda, hegy- és sportmászás, íjászat, ITF Taekwon-do, jégkorong, jégtánc, jiu jitsu, kajak, kajakpoló, karate (Shito Ryu), kempo, kendo, kenu, kerékpárlabda, kézilabda, kick-boksz, kifling/kiflball, kosárlabda, kötélugrás, krikett, kronum, kutya agility, kyokushin karate, labdarúgás, lábtoll-labda, lacrosse, Leung Ting Wing Tsun kung-fu, lovasíjászat, lovassport, mediball, , mountainboard, muaythai, műkorcsolya, műugrás, művészi kerékpár, nanbudo, nemzetközi dámajáték, ökölvívás, öttusa, rádióamatőr sport, Rippel Brothers Akadémia,rögbi, röplabda, rúdsport és légakrobatika, sakk, sárkányhajó, sepaktraw, Shirayan Vajramutthi, shotokan karate, síugrás, slackline, snowboard, sporthorgászat, sportlövészet, sportpoharak, SUP, szablyavívás, szinkronúszás, szituációs lövészet/Airsoft, Tactical CQC, tájékozódási futás,Talmácsi Motorsport Iskola, tamburello,táncsport, távirányításos modellsportok, teke, tenisz,tollaslabda, tornasport, TRX, úszás,vitorlázás, vívás, vízilabda, WTF Taekwondo, Zen Bu Kan Kempo, Zumba Fitness.

A paletta tehát igen széles lesz ismét!

A sportágakon túl a megjelenő neves sportszemélyiségekkel való találkozás miatt is érdemes kilátogatni a Merkapt Sportközpontba! A rendezvény vendégei lesznek, többek között: Balzsay Károly, Béres Alexandra, Cseh László, Dombi Rudolf, Dr. Kiss Gergely, Érdi Mária, Hadfi Dániel, Kammerer Zoltán, Klíma Zsuzsa, Kövér Márton, Pulai Imre, Sáfrán Mihály, Szilágyi Áron, Szuper Levente, Vajda Attila, Mike Róbert, Nyilasi Tibor, Kapás Boglárka, Storcz Botond, valamint a Magyar Jégkorong válogatott több tagja.

A Budapesti Nagy Sportágválasztó is csatlakozott az Európai Sporthét - Sporthónap programhoz, Magyarországon az egyik legnagyobb létszámú sportot népszerűsítő rendezvényként színesítve a gazdag eseménysorozatot.

 


Az ALDI, a Budapesti Nagy Sportágválasztó prezentációs szponzora rengeteg játékkal, izgalmas fitneszprogrammal csillapítja a látogatók sportéhségét, és természetesen ízletes és egészséges ételekkel is várja a résztvevőket.

 

 

Pénteken a rendezvény “nyitányaként”  Béres Alexandra, az ALDI Egészség-nagykövete várja 20 perces bemelegítéssel a látogatókat a nagyszínpadon. Ezt követően az  ALDI Fitness Szigeten folyamatosan sportos játékokkal, tesztekkel várja a kicsiket, nagyokat egyaránt Béres Alexandra és csapata.

 

 

Hogy a családok mennyit tudnak az egészséges életmódról, azt tesztelhetik, az ALDI Tudásfolyosón, a kérdésekre helyesen válaszolók müzli szeletet kapnak ajándékba. Az ALDI Egészségszigeten sokféle friss gyümölcsöt, zöldséget, olajos magvakat, energiában gazdag müzliket és más finomságokat kóstolhatnak szombaton a látogatók, valamint megismerhetik, megízlelhetik az ALDI laktózmentes, gluténmentes, diabetikus és biotermékeiket is.

 

A Nagy Sportágválasztó Szervező Irodával közösen az ALDI „Egészséges életmód, reklámozd és nyerj!” plakáttervező versenyt is meghirdet, általános iskolás osztályoknak, melynek nyereménye: osztálykirándulás a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. A rajzpályázatok beadási határideje: 2015. szeptember 30.

Egy májusban meghirdetett fotópályázatnak viszont már az ünnepélyes eredményhirdetésére kerül sor a rendezvény szombati napján 11.30 órakor. A MOL-Új Európa Alapítvány és a Nagy Sportágválasztó által közösen meghirdetett „A családom a szponzorom” fotópályázatra, mely a családi háttértámogatásra kívánta felhívni a figyelmet, közel 200 pályázat érkezett be. A 9 díjazottnak Szilágyi Áron, olimpiai bajnok adja át a nyereményeket.

A Magyar Olimpiai Bizottság évek óta kiemelten támogatja a Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvényeket, az őszi Budapesti Nagy Sportágválasztón a Mini 5próba Rióba! feladatai is várják a kilátogatókat. A Mini 5próba Rióba alkalmával nevezési díj nélkül, egy alapregisztrációval és tíz perc mozgással (300 méter ergométeres evezés, 1 perc görgőpados kerékpározás, helyből távolugrás, fél perc ugrókötelezés, 30 másodperc szökdelés) tíz pont gyűjthető; az eseményeken szerzett pontok pedig beleszámítanak a végelszámoláskor a nyereményekbe, többek közt az olimpia idejére szervezett riói útba. 

Az FKF Zrt-vel való együttműködésnek, támogatásnak köszönhetően a rendezvény „zölddé” válik és szelektív hulladékgyűjtést vezet be, hiszen a szervezők kiemelten fontosnak tartják a környezet védelmét. Az FKF Zrt. pénteken környezettudatosságra nevelő, játékokkal, edukációs tartalmakkal, aktivitásokkal is megjelenik az eseményen.

Az idei évben a Budapesti Rendőr-főkapitányság is csatlakozik a Nagy Sportágválasztó rendezvénysorozathoz abban a reményben, hogy ezen a kiemelkedő jelentőségű rendezvényen az egészség megőrzése mellett a biztonságos közlekedés, a vagyonvédelem, valamint az áldozattá válás elkerülésének fontosságára is fel tudják hívni a fővárosiak figyelmét. Éppen ezért a BRFK munkatársai szeptember 18-án és 19-én szeretettel várják az érdeklődőket hasznos tanácsokkal, vidám vetélkedőkkel, látványos bemutatókkal. Ha pedig valakinek kedve támad rendőrnek állni, a felvételi követelményekről, feltételekről is tájékozódhat a BRFK kollégáitól.

Szombaton, a családi napon az erre előre bejelentkezett látogatók díjmentes sportantropometriai mérést is igénybe vehetnek a Merkapt Zrt. támogatásának köszönhetően. A 7 éves kortól elvégezhető mérés meg tudja állapítani, hogy milyen magas lesz a gyermek felnőtt korára és milyen sportágtípusok illenek leginkább a testfelépítéséhez, genetikai adottságaihoz.

A Magyar Olimpiai Bizottság támogatójának a Béres Zrt.-nek köszönhetően a Budapesti Nagy Sportágválasztó szombati napján elérhető lesz a Magyarországot átfogó egészségvédelmi szűrőprogram speciális szűrőkamionja is. A Program keretén belül 34 féle ingyenes vizsgálattal, látványos anatómiai bemutatóval, életmód tanácsadással, és egy 5 méter magas Virtuális 3D anatómiai mozi  sátorral is várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A szűrések díjmentesek a látogatók részére.

A rendezvényen a Rio Klub is megjelenik, pénteken az ünnepélyes megnyitót követően 3 autóátadásra is sor kerül a helyszínen. A májusban megalakult Rio Klub azt a cél tűzte ki maga elé, hogy 32 feltörekvő illetve saját sportágukban már bizonyított, pozitív, példaképeknek megfelelő emberi értékekkel büszkélkedhető sportoló – vagy ahogy őket nevezik Sporthős - jövő évi, riói nyári játékokra történő felkészülését segítse prémium szolgáltatásaival. A Rio Klub munkája által létrejövő Magyarországon egyedülálló üzleti és szakmai összefogásnak köszönhetően a Sporthősök egy-egy Győrben gyártott Audi A3 Limousine kényelmét, a Groupama Biztosító által garantált biztonság, és adidas egyedileg brandelt stílusos ruházatán kívül számos egyéb szolgáltatás és termék hozzáadott értékét élvezhetik.

A fővároson túl a Nagy Sportágválasztó vidéki városokban is megjelent, megjelenik.

Szeptemberi vidéki Nagy Sportágválasztó rendezvények helyszínei és időpontjai:

 

Dunaújváros - 2015. szeptember 18-19.
Hódmezővásárhely - 2015. szeptember 18-19.
Makó -  2015. szeptember 18-19.
Siófok - 2015. szeptember 18-19.
Veszprém - 2015.szeptember 18-19.
Szentes - 2015. szeptember 25-26.

 
További információ:
www.sportagvalaszto.hu


2015.09.16 22:05:33   |   Vissza
E-mail | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set