NYITÓLAP
A RENDEZVÉNYRŐL
KAPCSOLAT
VIDÉKI HELYSZÍNEK
 
 

Híreink

Üzenj nekünk!

SHOP

Sportágakról

Sportágaknak

Támogatók

Ajánlott partnerlinkek

Letöltések

Reklámeszközök

Sajtószoba

Galéria

Médiamegjelenések

Merkapt SE

Sportágválasztó Blog

Nyári Sportágválasztó

Téli Sportágválasztó

Nagy Hangszerválasztó

Hírlevélre feliratkozás

Híreink
Megtartotta sajtótájékoztatóját a XVIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó

A május 27-28-i XVIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó szerdai sajtótájékoztatóján Dr. Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó szóvivője arról beszélt, hogy a nagykorúvá vált eseményen csúcsot döntenek a szervezők: 101 sportágat és idén először 7 parasportágat mutatnak be.


 Kép: Sportmenü/Kárpáti Balázs 

Kiss Gergely hangsúlyozta, hogy nem lehet mindenkiből olimpiai bajnok, ám az esemény célja az, hogy minél több kisgyerek szeresse meg a mozgást, a sportolást. A kétnapos rendezvény pénteki napja ezúttal is az előre bejelentkező oktatási intézmények számára fenntartott nap, míg szombaton a családok foglalhatják el a sportközpontot.

„Kétszeres elnökként, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének elnökeként köszönöm, hogy a rendezők szélesre tárták a kaput a mozgásukban korlátozottak előtt. Buzdítjuk a fogyatékos gyermekek szüleit, hozzák el a kicsiket az eseményre, hogy minél többen kedvet kapjanak a sportoláshoz, és majdan közülük kerüljenek ki a jövő paralimpikonjai” – mondta Szabó László, aki az MPB első embereként örömmel jelentette be, hogy Rióban több magyar parasportoló vesz majd részt, mint Londonban négy esztendeje.

A kiemelt támogató Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nevében Fábián László sportigazgató jelezte, hogy nemcsak a paralimpiai küldöttség lesz népes Rióban, hanem az ép sportolók létszáma is közelít már a londonihoz.

„Hat-nyolc éve rendszeresen ott vagyok a Nagy Sportágválasztó eseményein a gyermekeimmel, így tapasztalatból igazolhatom a rendezvény nagyszerűségét. A Nagy Sportágválasztó remekül illeszkedik a MOB gondolatkörébe, hiszen a pénteki napon sok iskolás lesz jelen, és találkozhat már példaképpé vált neves sportolókkal” – fejtette ki Fábián László.

2016.05.25 22:37:22   |   Vissza
E-mail | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set