NYITÓLAP
A RENDEZVÉNYRŐL
KAPCSOLAT
VIDÉKI HELYSZÍNEK
 
 

Híreink

Üzenj nekünk!

SHOP

Sportágakról

Sportágaknak

Támogatók

Ajánlott partnerlinkek

Letöltések

Reklámeszközök

Sajtószoba

Galéria

Médiamegjelenések

Merkapt SE

Sportágválasztó Blog

Nyári Sportágválasztó

Téli Sportágválasztó

Nagy Hangszerválasztó

Hírlevélre feliratkozás

Híreink
Hüttner Csaba: Összességében nagyon jól áll a magyar kajak-kenu sportág


Dél-Afrikában készül a következő években a magyar kajak-kenu válogatott, amelynek szövetségi kapitánya, Hüttner Csaba látogatott el az M! sportcsatorna Sportreggeli stúdiójába. A négyszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok szakember elárulta, hosszú távra terveznek az afrikai országban, egy olyan állandó edzőtábort igyekeznek kialakítani, amelynek segítségével jó körülmények között, kellemes időben tudnak készülni a válogatott tagjai.

A szövetségi kapitány arról is beszélt az M4 reggeli műsorában, hogy minden szempontból ideális helyet találtak a felkészülésre, hiszen Dél-Afrikában kellemes időben, jó körülmények között, nem mellékesen pedig korrekt árak mellett  tudnak készülni a válogatott tagjai, akiknek az időeltolódás miatt sem fájhat a fejük. Hüttner elmondta, ez egy amolyan bevezető év, egyelőre a válogatottnak csak egy része készül az edzőtáborban, ám próbálnak olyan körülményeket teremteni, amelyek még csábítóbbá tehetik azt.

A rendezetlen viszonyok miatt az olimpia után 2-3 hónapos lemaradásban voltak a kajak-kenusok, de próbálják utolérni magukat, hiszen ez egy olyan év lesz a fiatalok számára, amikor be lehet robbanni az élmezőnybe. A kapitány szerint a szövetség igyekszik minél több versenyzőnek megadni a versenyzési- és edzéslehetőséget, első ízben a szegedi világkupán lesz lehetőség a bizonyításra.

"Összességében nagyon jól áll a magyar kajak-kenu sportág" - véli Hüttner Csaba. Az utánpótlásról beszélve hozzátette, a férfi szakág ugyan nem volt annyira sikeres az olimpián, de nem aggódik, mert nagyon erősek a fiatalok, míg a női szakág négy olimpiai bajnokkal rendelkezik, az "utódok" pedig ugyancsak szép jövő elé néznek. Az ifjúsági világbajnokságon minden számot megnyertek a lányok, az U23-as vb-n pedig minden távon dobogón végeztek, így adva van a lehetőség a szép és sikeres jövőre.

A videót itt tekintheti meg.

Forrás: www.mob.hu

2017.03.21 13:59:58   |   Vissza
E-mail | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set