NYITÓLAP
A RENDEZVÉNYRŐL
KAPCSOLAT
VIDÉKI HELYSZÍNEK
 
 

Híreink

Üzenj nekünk!

SHOP

Sportágakról

Sportágaknak

Támogatók

Ajánlott partnerlinkek

Letöltések

Reklámeszközök

Sajtószoba

Galéria

Médiamegjelenések

Merkapt SE

Sportágválasztó Blog

Nyári Sportágválasztó

Téli Sportágválasztó

Nagy Hangszerválasztó

Hírlevélre feliratkozás

Híreink
Férfi vízilabda Európa kupa: az FTC hat góllal nyert a döntő első mérkőzésén

Az FTC-PQS 12–6-ra nyert Nagyváradon a férfi vízilabda Európa-kupa döntőjének első mérkőzésén, nagyon közel került tehát a végső győzelemhez.

A jegyek már jóval a mérkőzés előtt elkeltek, nem számított meglepetésnek, hogy telt ház fogadta a csapatokat. Amelyek közül a Ferencváros kezdett jobban, méghozzá sokkal jobban. Az első negyedben Marko Avramovics, a játékot kisebb sérülése ellenére vállaló Sztefan Mitrovics és Pohl Zoltán is eredményes volt, Vogel Somát viszont nem tudták mattolni a hazaiak.


A folytatásra már valamelyest a Nagyvárad is „bemelegedett", de ez csak arra volt elég, hogy ne kerüljön még nagyobb hátrányba. A nagyszünetben 5–2-re vezetett a Fradi.

A fordulást követően villant Madaras Norbert bal keze, majd Marko Csuk is megszerezte első gólját, ezzel már öt gól volt a felek között. A nyolcadik vendéggólt szerző Mitrovics volt az első ferencvárosi, aki duplázott, ami jól jelzi, hogy milyen jól eloszlottak a terhek a zöld-fehéreknél.

Mindezt úgy, hogy a vállát fájlaló Varga Dániel csak a záró játékrészben szólt hozzá ily módon a meccshez, ő állította be a 12–6-os végeredményt.

A Ferencváros nagyon közel került ahhoz, hogy 19 évvel KEK-győzelme után újra nemzetközi kupát nyerjen, a visszavágót két hét múlva rendezik Budapesten.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-KUPA
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
DIGI-ORADEA (romániai)–FTC-PQS 6–12 (0–3, 2–2, 2–3, 2–4)

Nagyvárad, 1000 néző. V: Bach (spanyol), Sztavridisz (görög)
NAGYVÁRAD: G. Pijetlovics – Negrean, Aszanovics 1, Diaconu 1, Chioveanu, R. Georgescu 1, A. Cretu. Csere: GHEORGHE 2, Radjen 1, Remes, Pavlovic, Szabo I. Edző: Kádár Kálmán
FTC: VOGEL SOMA – SZ. MITROVICS 3, Varga Dániel, Madaras 1, Szirányi 1, Avramovics 1, JANSIK SZ. 2. Csere: Pohl 1, MARKO CSUK 2, Tóth M. 1, Nyéki, Katonás. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 7/3
Kipontozódott: A. Cretu (28. p.)
MESTERMÉRLEG
Kádár Kálmán:
– Jelentős előnyre tett szert a Ferencváros, mert a játékosai egyénileg felülmúlták a mieinket. Olyan szituációkból kaptunk gólt, amilyenekre előre készültünk. Nagyon nehéz lesz a visszavágó, de megpróbálunk kitalálni valamit. A magyar csapatok ellen azért is nehéz játszani, mert ha előnybe kerülnek, utána nagyon jól őrzik azt, most is így történt.
Varga Zsolt: – Részleteiben az elmúlt időszakban is láttam jó teljesítményt a csapattól, de talán ez volt az a mérkőzés, amikor a találkozó egészében végig tudtuk vinni azt a játékot, amit akartam, ráadásul elég kevés hibával. Szinte négy negyeden keresztül az történt, amit mi akartunk, és megakadályoztuk, hogy a Nagyvárad azt játssza, amit jól tud. Akkor dől el a kupagyőzelem, ha lefújják a második meccset. Ez a félidő, nagy előnyünk van, ami nagyon jó, de otthon is úgy kell beleállni a mérkőzésbe, hogy nyerni akarunk.

A visszavágót április 5-én játsszák.

Forrás: www.nso.hu

2017.03.23 13:01:53   |   Vissza
E-mail | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set