NYITÓLAP
A RENDEZVÉNYRŐL
KAPCSOLAT
VIDÉKI HELYSZÍNEK
 
 

Híreink

Üzenj nekünk!

SHOP

Sportágakról

Sportágaknak

Támogatók

Ajánlott partnerlinkek

Letöltések

Reklámeszközök

Sajtószoba

Galéria

Médiamegjelenések

Merkapt SE

Sportágválasztó Blog

Nyári Sportágválasztó

Téli Sportágválasztó

Nagy Hangszerválasztó

Hírlevélre feliratkozás

Híreink
Műkorcsolya-vb: Tóth Ivett nagyon közel került a pjongcsangi kvótához

A műkorcsolyázók Helsinkiben zajló kvalifikációs világbajnokságán Tóth Ivett a rövidprogramban remekül teljesített és a 14. helyen várja a pénteki folytatást. A versenyző mellett Gór-Sebestyén Júlia edző is nyilatkozott a helyszínen az olimpia.hu-nak.

A Michael Jackson feldolgozásra futott kötelező gyakorlat remekül sikerült. A három ugrás a Tripla+Tripla Toeloop, a tripla Lutz és dupla Axel kivitelezésében a pontozók sem találhattak hibát. A lépéskombinációk és a forgások is magával ragadták a közönséget. Hatalmas taps kísérte Ivett gyakorlatának befejezését. A pontozók 61.00 pontra értékelték a programot, ami az eddigi legjobbjától, az Eb-n elért pontszámától is csupán 0,46 századdal volt kevesebb. Ivett nagyon elégedett volt a mixed-zónába érve, s leginkább azt emelte ki, hogy a hatalmas drukk és feszültség ellenére is meg tudta ismételni eddigi legjobb teljesítményét.Gór-Sebestyén Júlia és a koreográfus, a francia Richaud Benoit a palánk mellől szurkolta végig Ivett gyakorlatát. Az Európa-bajnok edzőnő boldogan értékelte az Eb-nyolcadik tanítványa teljesítményét.A 18 éves versenyző a pályafutása során először végez a legjobb 24-ben.

Mivel a vb egyben olimpiai kvalifikációs verseny is, a kvalifikációs szabályok alapján Ivettnek nagy esélye van, hogy megszerezze az első hivatalos kvótát a pjongcsangi olimpiára. Nem hivatalos számításaink szerint az orosz, kanadai, amerikai, kínai, japán, olasz és kazah indulók három, vagy két olimpiai kvótát érő helyen állnak pillanatnyilag. Utánuk az olimpián 1-1 versenyzőt nevezhetők között Korea után Magyarország áll a második helyen.

A sífutásban és alpesi síben már biztosan lesznek magyar indulók az olimpián, de arról a nemzetközi szövetség csak a jövő januári ranglistazárást követően küld hivatalos értesítést.

Forrás: www.mob.hu

2017.03.30 11:25:17   |   Vissza
E-mail | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set