NYITÓLAP
A RENDEZVÉNYRŐL
KAPCSOLAT
VIDÉKI HELYSZÍNEK
 
 

Híreink

Üzenj nekünk!

SHOP

Sportágakról

Sportágaknak

Támogatók

Ajánlott partnerlinkek

Letöltések

Reklámeszközök

Sajtószoba

Galéria

Médiamegjelenések

Merkapt SE

Sportágválasztó Blog

Nyári Sportágválasztó

Téli Sportágválasztó

Nagy Hangszerválasztó

Hírlevélre feliratkozás

Híreink
Korosztályos vb-arany, téli olimpiai kvóta a hétvége sporteredményei között

A hétvégén több sportágban rendeztek korosztályos világbajnokságot és Európa-bajnokságot. A magyar mérleg 3 arany-, 3 ezüst- és 5 bronzérem.

Helsinkiben a műkorcsolya és jégtánc világbajnokságon Tóth Ivett megszerezte Magyarország első hivatalos kvótáját a 2018. évi pjongcsangi olimpiára női műkorcsolyában.

U23-as birkózóink Vas megye székhelyén Szombathelyen 2 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzéremmel gazdagították a sportág Európa-bajnoki kollekcióját. Lévai Zoltán (kf. 75kg), Németh Zsanett (75kg) nyerte a legfényesebb érmet, továbbá Tóth Bendegúz (szf. 86kg) ezüst-, Fritsch Róbert (kf.71kg) és Galambos Ramona (55kg) bronzérmet szerzett.


Vívásban a kardozók a szöuli GP-versenyen, továbbá a plovdivi kadett és junior világbajnokságon léptek pástra. Szöulban a riói olimpikon Márton Anna egészen a fináléig menetelt, de ott a csapatban olimpiai bajnok orosz Jegorjántól 12-15-ös vereséget szenvedett. A férfiak versenyén az olimpiai bajnok Szilágyi Áront régi nagy riválisától az olasz Montanó, a másik riói olimpikont Decsi Tamást Szathmári András búcsúztatta a főtábla 2. fordulójában. Szathmári számára a  nyolcaddöntő volt a végállomás. A fiatalok korosztályos világbajnokságán Pusztai Liza (kadet kard) állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Emellett a kadet párbajtőrversenyről Gnász Teresa ezüst-, Petri Renáta bronzéremmel tért haza.

Judóban a tbiliszi GP-viadalon Gercsák Szabina (70kg) és Szigetvári Mercédesz (+78 kg) egyaránt bronzérmes lett.


Tornában a szombaton és vasárnap rendezett szerenkénti országos bajnokság után hírdette ki Draskóczy Imre szövetségi kapitány az április 19-23-ai kolozsvári egyéni Európa-bajnokság három indulóját a riói olimpikon Kovács Zsófia, a 2008 és 2012-es olimpikon Böczögő Dorina és a 2014. évi nanjingi ifjúsági olimpiai résztvevő Dévai Boglárka személyében. A negyedik indulót a hétvégi kazincbarcikai csapatbajnokság után nevezi meg a szakember. „Dévai Boglárka ugrását ki kell emelni, a szer ob-n sikeresen bemutatta azt a két ugrását, amelyet elvártam tőle, így nagy reményeket füzünk hozzá. Kedvező helyzet is kialakult ugráson, talán két finálénk is lehet ebben az évben. Kovács Zsófia az egyedüli, aki egyéni összetettben ott lehet a legjobbak között, Európa legjobbjai között, és reméljük, hogy ez idén valóra is válik. Böczögő Dorina gyulladásos betegségből lábadozik, még két hét áll rendelkezésünkre az utazásig, reméljük ennyi idő elég lesz, hogy talajon a legjobb gyakorlatával tudjon szerepelni. A negyedik indulóról csak a Matolay Emlékverseny után döntök, Al-Salty Dália a rutinosabb és a fiatal Jakab Noémi között dől el, hogy ki szerepelhet " - mondta a szövetségi kapitány.

Szombaton  a 27. Gróf Széchenyi István emlékversennyel rajtolt az idei evezős idény. Ennek keretében rendezték meg a 7. Nemzetközi Budapest Kupa Regattát, amelyre 12 országból 77 csapat 620 versenyzője nevezett.  A versenyre ellátogatott a brit evezős szövetség elnöke, Annamaria Phelps és a Nemzetközi Evezős Szövetség, a FISA elnöke, Jean-Christophe Rolland is. A Budapest Kupa Regatta keretében életre hívták a "Plusz egy kromoszóma" sprint ergométer futamot, ahol olimpikonok a Down Alapítványból érkező lelkes sportolókkal közös csapatokban mérték össze erejüket ergométeres evezős futamokban. Az ergométeres verseny részeként 500 méteres bemutató versenyt húztak más sportágak versenyzői, olimpikonjai is. Az eseményen Fábián László MOB-sportigazgató mellett ott volt többek között a három riói olimpikon evezős, Pétervári-Molnár Bendegúz, Simon Béla és Juhász Adrián, valamint a cselgáncsozó Karakas Hedvig, a kajakos olimpiai bajnok Horváth Gábor, valamint az öttusázó Földházi Zsófia is.

Forrás: www.mob.hu

2017.04.04 10:51:19   |   Vissza
E-mail | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set