NYITÓLAP
A RENDEZVÉNYRŐL
KAPCSOLAT
VIDÉKI HELYSZÍNEK
 
 

Híreink

Üzenj nekünk!

SHOP

Sportágakról

Sportágaknak

Támogatók

Ajánlott partnerlinkek

Letöltések

Reklámeszközök

Sajtószoba

Galéria

Médiamegjelenések

Merkapt SE

Sportágválasztó Blog

Nyári Sportágválasztó

Téli Sportágválasztó

Nagy Hangszerválasztó

Hírlevélre feliratkozás

Híreink
Május 26-27-én huszadik alkalommal került megrendezésre a Budapesti Nagy Sportágválasztó a Merkapt Sportközpontban!

Az eseményen edzők, szakemberek instruálása mellett kipróbálható  volt 108 sportág, amely aktív tapasztalást, igazi sportélményt adott, s ezáltal pozitív irányba tudta befolyásolni a sporthoz való hozzáállást, viszonyulást. Itt biztos, hogy mindenki megtalálta a számára leginkább megfelelő mozgásformát, legyen az olimpiai, nem olimpiai, verseny és szabadidős, egyéni vagy csapatsportág.

A rendezvény fővédnöke Dr. Szabó Tünde az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkára az alábbi szavakkal köszöntötte a részvevőket, pénteken 10 órakor a rendezvény hivatalos megnyitóján: „Fantasztikus élmény és hálás feladat volt sportért rajongó, a sport iránt érdeklődő gyermekek és fiatalok előtt egy olyan rendezvényt megnyitni, amely a rendszeres testmozgást népszerűsíti immár XX. alkalommal. Kívánom minden résztvevőnek, hogy tapasztalja meg, miben erős, tehetséges és melyik az a sport, amelyik akár egy életen át elkísérheti!”

A Nagy Sportágválasztó huszadik alkalommal bizonyította, hogy egy jó ötlettel, kitartó lelkesedéssel és összefogással hasznos rendezvényt lehet létrehozni és működtetni. A sportközpontban ezen a hétvégén több mint 21.000 látogató próbálta ki a sportágak valamelyikét, amely a gyakorlatban járulhat  hozzá, hogy  minél többek életének természetes részévé váljon a rendszeres testmozgás.  Mint minden alkalommal, most is lehetőség volt  a példaképekkel, olimpikonokkal, világ és Európa-bajnok sportolóinkkal való találkozásra, akár együtt sportolásra, mely meghatározó élményt adott a gyerekeknek.

Többek között találkozhattunk a rendezvényen: 

Boronkay Péter, Gasparovics Fanni, Garát Zsombor, Gróf Dávid, Fábián László, Földházi Zsófia, Imre Géza, Juhász Roland, Jung Beáta, Dr. Kiss Gergely, Kiss Tamás, Kövér Márton, Mányoki Attila, Paján Viktor, Péni István, Rippel Ferenc, Rippel Viktor, Simona Staicu, Szilágyi Áron, Stipsicz Bence, Terbócs István, Tobai-Sike Renáta, és Varga Zsolt sportolóinkkal.

Köszönet az oktatási intézményeknek, a látogatóknak, hogy ezen a hétvégén a XX. Budapesti Nagy Sportágválasztót választották programjukként.

Célkitűzésünk megvalósításához elengedhetetlen volt támogatóink segítsége! Köszönetünket szeretnénk kifejezni: az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a Coca-Cola Testébresztőnek, a Renault Budapestnek, a Decathlon Magyarországnak, a MOL Új Európa Alapítványnak, a Merkapt Épületgépészetnek, a Szerencsejáték Zrt-nek és a Fővárosi Vízműveknek. 

Minden sportági képviselőnek köszönjük a lelkesedést és a fantasztikus munkát! 

Találkozunk szeptember 15-16-án a XXI. Budapesti Nagy Sportágválasztón a Merkapt Sportközpontban!

 
2017.05.30 09:20:46   |   Vissza
E-mail | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set