MOTORCSÓNAK

A Nemzetközi Szövetség utánpótlás nevelési rendszerében a 70-es évektől kezdődően csoportos versenyeket rendeztek 10-16 éves korú fiataloknak. Ezek nagy népszerűségre tettek szert, hiszen a Kontinens Bajnokságokon 20-30 hajó is részt vett, köztük jelentős számú magyar versenyző is. A technikai fejlődés hatására a környezetvédelem, a természet megóvása érdekében a későbbiekben már csak 4 ütemű, kis teljesítményű motorokkal lehetett versenyezni, és ez így van napjainkban is.

A csoportos versenyek mellett a 90-es évek közepétől bevezetésre kerültek a kizárólag egyéni versenyek, a 8-18 éves korosztályok majd később a 6-18 éves korosztályok részére. Ez a versenyzési forma a Jövő Bajnokai (Formula Future, FF) elnevezést kapta.
A magyar motorcsónaksport soha nem tartozott Magyarországon a nagy sportágak közé. Viszont mindig nagyobb és eredményesebb volt, mint azt feltételezték róla. Miután hazánk folyó és állóvizekben egyaránt gazdag, a század első felében, amikor a motorcsónakok meghódították a vizeket, Magyarország sem maradt kivétel. Tavaink, folyóink partjai benépesültek az új vízi járművel, kialakultak a központok a Ráckevei-Dunán, a Római-parton, az állóvizeken mindenütt. Egyesületek alakultak, és létrejött maga a szövetség is.

Szövetségi adatok

Magyar Motorcsónak Szövetség
2400 Dunaújváros, Építők útja 2.

Inter Trim Szerviz Kft.
1031
Budapest
Király Yacht Kft.
1203
Budapest
Hamarosan!
Nívó Racing Team Kft.
6500
Baja
Fűke Yacht Kft.
8220
Balatonalmádi
Csipet Club Kft.
2400
Dunaújváros
Dunaújvárosi Vízi Sport Club
2400
Dunaújváros
Fortuna Port Kft.
2400
Dunaújváros
Klub Hotel Zrt.
2400
Dunaújváros
Start.Hu-Teo Kft.
2400
Dunaújváros
Ganz Danubius Kereskedelmi Kft.
6400
Kiskunhalas

Kapcsolódó cikkek

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.


New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.


Schmél Józsua

biológus, táplálkozási tanácsadó

Józsua az ELTE-n végzett biológusként és a Semmelweis Egyetemen tanult tovább, mint táplálkozástudományi szakember. Következő cél a PhD fokozat megszerzése.
A sporttal 14 éve lépett kapcsolatba az asztaliteniszen és fitness-en keresztül. Utóbbi azóta is az életének szerves része.

A Scitec Kft.-nél kezdte pályafutását tanulmányaival párhuzamosan, így a táplálékkiegészítők terén szerzett tapasztalattal is segítheti a sportolók igényeit.
A hozzá fordulók teljeskörű szakmai támogatást kaphatnak a céljaik eléréséért.


Szentmihályi István

a SYNLAB kereskedelmi és operatív vezetője

Szentmihályi István a Debreceni Egyetem Természettudományi Karán végzett, és több mint 20 évet töltött nemzetközi amerikai cégeknél különböző kereskedelmi és vezetői pozíciókban. Az utóbbi években a táplálkozás- és egészségtudományok területén kamatoztatta üzletfejlesztési képességeit. Jelenleg a SYNLAB Sportdiagnosztikai Üzletágának kereskedelmi és operatív vezetője. Üzleti és sportszakmai tudásában segíti sportszeretete, mely korábban élsportolóként, jelenleg lelkes amatőrként is jellemzi.