PICKLEBALL

A pickleball a tollaslabda, a tenisz és a pingpong legjobb elemeit magában foglaló ütős sport. Előnye, hogy alapjai rendkívül gyorsan elsajátíthatóak, könnyed, vicces és kortól nemtől, edzettségi állapottól bárki által űzhető. Igazi több generációs sport, így akár a szülők, vagy nagyszülők együtt tudnak játszani a gyerekekkel vagy az unokákkal. Az 1965-ben kitalált, az elmúlt évtizedben robbanásszerű növekedésnek induló sport mára Amerika egyik legkedveltebb sportjává nőtte ki magát. Az egyéni és páros küzdelmeket a világban már több, mint 70 országban, közel 6 millióan játsszák. A Nemzetközi, illetve a Magyar Szövetség célja, hogy 2028-ban a pickleball is ott legyen a Los Angelesi Olimpián.

A mérkőzések 2, vagy 3 nyert szettig tartanak, ahol minden szett 11 pontig tart. Pontot szerezni csak saját szervából lehet (ellenkező esetben csak a szerválás joga kerül hozzánk). Magyarországon is dinamikus fejlődésnek indult a sport, hiszen éves szinten több, mint 50%-kal nő a klubok és játékosok száma.

Szövetségi adatok

Országos Pickleball Szövetség
1094, Budapest Ferenc tér 10 „A” épület III/3.

Fair-way SE
1022
Budapest
Ludovika SE
1089
Budapest
Marczibányi SE
1022
Budapest
SPEEDMETEOR SE
1213
Budapest
Hamarosan!
Andocs KSE
8675
Andocs
Bólyi SE
7754
Bóly
Lővér ATSE
9400
Sopron

Kapcsolódó cikkek

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!