PICKLEBALL

A pickleball a tollaslabda, a tenisz és a pingpong legjobb elemeit magában foglaló ütős sport. Előnye, hogy alapjai rendkívül gyorsan elsajátíthatóak, könnyed, vicces és kortól nemtől, edzettségi állapottól bárki által űzhető. Igazi több generációs sport, így akár a szülők, vagy nagyszülők együtt tudnak játszani a gyerekekkel vagy az unokákkal. Az 1965-ben kitalált, az elmúlt évtizedben robbanásszerű növekedésnek induló sport mára Amerika egyik legkedveltebb sportjává nőtte ki magát. Az egyéni és páros küzdelmeket a világban már több, mint 70 országban, közel 6 millióan játsszák. A Nemzetközi, illetve a Magyar Szövetség célja, hogy 2028-ban a pickleball is ott legyen a Los Angelesi Olimpián.

A mérkőzések 2, vagy 3 nyert szettig tartanak, ahol minden szett 11 pontig tart. Pontot szerezni csak saját szervából lehet (ellenkező esetben csak a szerválás joga kerül hozzánk). Magyarországon is dinamikus fejlődésnek indult a sport, hiszen éves szinten több, mint 50%-kal nő a klubok és játékosok száma.

Szövetségi adatok

Országos Pickleball Szövetség
1094, Budapest Ferenc tér 10 „A” épület III/3.

Fair-way SE
1022
Budapest
Ludovika SE
1089
Budapest
Marczibányi SE
1022
Budapest
SPEEDMETEOR SE
1213
Budapest
Hamarosan!
Andocs KSE
8675
Andocs
Bólyi SE
7754
Bóly
Lővér ATSE
9400
Sopron

Kapcsolódó cikkek

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.


Schmél Józsua

biológus, táplálkozási tanácsadó

Józsua az ELTE-n végzett biológusként és a Semmelweis Egyetemen tanult tovább, mint táplálkozástudományi szakember. Következő cél a PhD fokozat megszerzése.
A sporttal 14 éve lépett kapcsolatba az asztaliteniszen és fitness-en keresztül. Utóbbi azóta is az életének szerves része.

A Scitec Kft.-nél kezdte pályafutását tanulmányaival párhuzamosan, így a táplálékkiegészítők terén szerzett tapasztalattal is segítheti a sportolók igényeit.
A hozzá fordulók teljeskörű szakmai támogatást kaphatnak a céljaik eléréséért.


Szentmihályi István

a SYNLAB kereskedelmi és operatív vezetője

Szentmihályi István a Debreceni Egyetem Természettudományi Karán végzett, és több mint 20 évet töltött nemzetközi amerikai cégeknél különböző kereskedelmi és vezetői pozíciókban. Az utóbbi években a táplálkozás- és egészségtudományok területén kamatoztatta üzletfejlesztési képességeit. Jelenleg a SYNLAB Sportdiagnosztikai Üzletágának kereskedelmi és operatív vezetője. Üzleti és sportszakmai tudásában segíti sportszeretete, mely korábban élsportolóként, jelenleg lelkes amatőrként is jellemzi.