TEQBALL

A teqball egy futballalapú, látványos sport, amit egy speciálisan meghajlított asztal körül játszanak. A játékosok között nincs fizikai kontaktus, és az asztalt sem szabad megérinteni, így az ütközésekből, durva belépőkből származó sérüléseket ki lehet zárni. A teqball nem versenytársa a focinak, sőt: magabiztossá teszi a játékosokat, fejleszti a levegő-levegő játékot és a döntéshozatali képességet is. A teqball magyar innováció, kreatív ötletgazdája Borsányi Gábor, aki régebben sokszor focizott pingpongasztalon. A pingpongasztal vízszintes kialakítása miatt a labda sokszor nem pattant úgy, hogy a játék élvezetes legyen. Borsányi úgy gondolta, ha az asztalt meghajlítanák, az ív segíthetné a labda lábhoz való pattanását. Több év fejlesztés után Huszár Viktor segítségével fejlesztették ki az első teqball asztalt 2014-ben. A sportot hivatalosan Budapesten, 2016. október 18-án mutatta be Ronaldihno brazil futballista, a teqball egyik nagykövete.

Szövetségi adatok

Magyar Teqball Szövetség
1101 Budapest, Magyarország Expo tér 5-7.

Be my sport Sportegyesület - Infinity Teqball
1045
Budapest
I. Budapest Teqball SE
1042
Budapest
Kelen Sport Club (Kelen Labdarugó Kft.)
1116
Budapest
Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesülete
1123
Budapest
Phoenix Teqball Academy Sportegyesület
1157
Budapest
Tungsram Sport Club
1044
Budapest
Szigetszentmiklósi Sport Club
2310
Szigetszentmiklós
Fittness Vital Sportegyesület
2017
Pócsmegyer
BP TEQBALL Sportegyesület
2367
Újhartyán
Balatonakarattyai Lábtenisz Klub
8172
Balatonakarattya
Bodrogkeresztúrért Sport Egyesület
3916
Bodrogkeresztúr
Tokaji Futball Club SE
3910
Tokaj
Babóti Sportegyesület
9351
Babót
Agroméra Teqball Academy Sportegyesület
2660
Balassagyarmat
Balassagyarmati Sport Club
2660
Balassagyarmat
Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club
8230
Balatonfüred
Feketevár Sportegyesület
6640
Csongrád
Felsőzsolcai Teqball Egyesület
3561
Felsőzsolca
Gyöngyösi Atlétikai Klub
3200
Gyöngyös
Hajdúszoboszlói Sportegyesület
4200
Hajdúszoboszló
Egri Teqball Akadémia
5123
Jászárokszállás
Mátranováki Vasas Sport Club
3143
Mátranovák
Alba Teqball Sportegyesület
8060
Mór
Sárréti Teqball SE
4150
Püspökladány
Sárospataki Utánpótlás SE
3950
Sárospatak
Turul Teqball Team SE
5200
Törökszentmiklós

Kapcsolódó cikkek

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.


Schmél Józsua

biológus, táplálkozási tanácsadó

Józsua az ELTE-n végzett biológusként és a Semmelweis Egyetemen tanult tovább, mint táplálkozástudományi szakember. Következő cél a PhD fokozat megszerzése.
A sporttal 14 éve lépett kapcsolatba az asztaliteniszen és fitness-en keresztül. Utóbbi azóta is az életének szerves része.

A Scitec Kft.-nél kezdte pályafutását tanulmányaival párhuzamosan, így a táplálékkiegészítők terén szerzett tapasztalattal is segítheti a sportolók igényeit.
A hozzá fordulók teljeskörű szakmai támogatást kaphatnak a céljaik eléréséért.


Szentmihályi István

a SYNLAB kereskedelmi és operatív vezetője

Szentmihályi István a Debreceni Egyetem Természettudományi Karán végzett, és több mint 20 évet töltött nemzetközi amerikai cégeknél különböző kereskedelmi és vezetői pozíciókban. Az utóbbi években a táplálkozás- és egészségtudományok területén kamatoztatta üzletfejlesztési képességeit. Jelenleg a SYNLAB Sportdiagnosztikai Üzletágának kereskedelmi és operatív vezetője. Üzleti és sportszakmai tudásában segíti sportszeretete, mely korábban élsportolóként, jelenleg lelkes amatőrként is jellemzi.