AMERIKAI FUTBALL

Az amerikai futball nagyon népszerű csapatjáték, ami fizikálisan kemény. A mérkőzésen 2 csapat játszik egymás ellen egy különleges „tojáslabdával”, amit lehet passzolni, vinni és néha rúgni is. A csapatok célja, hogy több pontot érjenek el, mint az ellenfél, és eljuttassák a labdát a másik csapat célterületére. A pályán egyszerre 11-11 játékos tartózkodik, de összesen 53 játékos nevezhető egy mérkőzésre. A meccsen legtöbbször mindenki pályára is lép, a edzői-szakmai stábbal együtt összesen 70 fő alkot egy csapatot. Egy amerikaifutball-mérkőzés 4 darab 15 perces negyedből áll, ám ez csak tiszta játékidőt jelent, így előfordulhat, hogy akár 3–4 óráig is eltart egy mérkőzés. Mivel ez egy rendkívül fizikális játék, sok testi kontakt, érintkezés jellemzi, így a játékosok komoly, speciális védőfelszerelést viselnek.

Szövetségi adatok

Magyar Amerikai Futball Szövetség
1095 Budapest, Gubacsi út 30/A, fszt. 009

Budapest Cowbells
1195
Budapest
Budapest Eagles
1103
Budapest
Budapest Titans
1023
Budapest
Budapest Wolves - Budapesti Farkasok KSE
1136
Budapest
Újpest Bulldogs
1046
Budapest
Dabas Sparks
2370
Dabas
Diósd Saints
2049
Diósd
Dunakeszi VSD Rangers
2120
Dunakeszi
DEAC Gladiators
4032
Debrecen
Dunaújváros Gorillaz
2400
Dunaújváros
Eger Heroes
3300
Eger
Győr Sharks
9025
Győr
Jászberény Wolverines
5100
Jászberény
Kaposvár Hornets
7400
Kaposvár
Miskolc Renegades
3711
Miskolc
Miskolc Steelers
3518
Miskolc
Nyíregyháza Tigers
4400
Nyíregyháza
Oroszlány Bears
2840
Oroszlány
Pécs Legioners
7635
Pécs
CFS Guardians Amerikai Futball Club
6726
Szeged
Fehérvár Enthroners
8000
Székesfehérvár
Szekszárd Bad Bones
7100
Szekszárd
Szombathely Crushers
9749
Szombathely
Tatabánya Mustangs
2800
Tatabánya

Kapcsolódó cikkek

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.


Schmél Józsua

biológus, táplálkozási tanácsadó

Józsua az ELTE-n végzett biológusként és a Semmelweis Egyetemen tanult tovább, mint táplálkozástudományi szakember. Következő cél a PhD fokozat megszerzése.
A sporttal 14 éve lépett kapcsolatba az asztaliteniszen és fitness-en keresztül. Utóbbi azóta is az életének szerves része.

A Scitec Kft.-nél kezdte pályafutását tanulmányaival párhuzamosan, így a táplálékkiegészítők terén szerzett tapasztalattal is segítheti a sportolók igényeit.
A hozzá fordulók teljeskörű szakmai támogatást kaphatnak a céljaik eléréséért.


Szentmihályi István

a SYNLAB kereskedelmi és operatív vezetője

Szentmihályi István a Debreceni Egyetem Természettudományi Karán végzett, és több mint 20 évet töltött nemzetközi amerikai cégeknél különböző kereskedelmi és vezetői pozíciókban. Az utóbbi években a táplálkozás- és egészségtudományok területén kamatoztatta üzletfejlesztési képességeit. Jelenleg a SYNLAB Sportdiagnosztikai Üzletágának kereskedelmi és operatív vezetője. Üzleti és sportszakmai tudásában segíti sportszeretete, mely korábban élsportolóként, jelenleg lelkes amatőrként is jellemzi.