CURLING

A curling egy olyan csapatjáték, melyet 2 csapat játszik egymás ellen. Céljuk, hogy a 8-8 követ a jégpályán kijelölt kör alakú mező középpontjához legközelebb eljuttassák. A mérkőzés 10 end-ből azaz játékrészből áll, döntetlen esetén hosszabbítás dönt. Egy csapat 4 főből áll, de meccsenként nevezhető egy cserejátékos is. Minden játékos 2 követ dob egy end során, azaz összesen csapatonként nyolcat egy játékrészben. Rendkívül izgalmas és különleges sportág, melyben komoly szerepe van a kiváló technikának és taktikának egyaránt.
A curling speciális helyzetben van, hiszen jelenleg csak egy hivatalos curling pálya van Magyarországon, Kamaraerdőn, de emellett azért más jégpályákon is van lehetőség kipróbálni a curlinget.

Szövetségi adatok

Magyar Curling Szövetség
1112 Budapest, Kamaraerdei út 12-14.

BEAC
1112
Budapest
BRSC
1112
Budapest
ExperTeam SE
1112
Budapest
FTC Curling
1112
Budapest
HOSC
1112
Budapest
SSC Budapest
1112
Budapest
Újpesti TE
1112
Budapest
Vasas SC
1112
Budapest
White Sharks HC
1112
Budapest
Gyermekeink Sikeréért SE (Szentendre)
1112
Budapest
DJK Sportegyesület
4028
Debrecen
H-Moto
6400
Kiskunhalas

Kapcsolódó cikkek

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.


Schmél Józsua

biológus, táplálkozási tanácsadó

Józsua az ELTE-n végzett biológusként és a Semmelweis Egyetemen tanult tovább, mint táplálkozástudományi szakember. Következő cél a PhD fokozat megszerzése.
A sporttal 14 éve lépett kapcsolatba az asztaliteniszen és fitness-en keresztül. Utóbbi azóta is az életének szerves része.

A Scitec Kft.-nél kezdte pályafutását tanulmányaival párhuzamosan, így a táplálékkiegészítők terén szerzett tapasztalattal is segítheti a sportolók igényeit.
A hozzá fordulók teljeskörű szakmai támogatást kaphatnak a céljaik eléréséért.


Szentmihályi István

a SYNLAB kereskedelmi és operatív vezetője

Szentmihályi István a Debreceni Egyetem Természettudományi Karán végzett, és több mint 20 évet töltött nemzetközi amerikai cégeknél különböző kereskedelmi és vezetői pozíciókban. Az utóbbi években a táplálkozás- és egészségtudományok területén kamatoztatta üzletfejlesztési képességeit. Jelenleg a SYNLAB Sportdiagnosztikai Üzletágának kereskedelmi és operatív vezetője. Üzleti és sportszakmai tudásában segíti sportszeretete, mely korábban élsportolóként, jelenleg lelkes amatőrként is jellemzi.