KORFBALL

Nemre és korra való tekintet nélkül bárki űzheti ezt a sportágat, mely igazi csapatjáték, hiszen a szabályai arra „kötelezik” a játékosokat, hogy folyamatos labda átadásokkal haladjanak, hiszen a labdát sem vezetni nem szabad, sem pedig futni vele. Nagyon különleges sport, hiszen szabadtéren és teremben is lehet űzni valamint egyedülálló annak tekintetében, hogy vegyes csapatsport, hiszen a 8 fős csapatot 4 fiú és 4 leány alkotja. A kézilabda méretű pályát 2 térfélre lehet osztani, mindkét térfélen 4-4 játékos helyezkedik el csapatonként (2 fiú-2 leány). A játékosok célja, hogy a mindkét térfélen található állványra felszerelt fonott kosárba betaláljanak a labdával. Minden második gól után a védők támadni fognak, a támadók pedig védekezni, így minden játékos mind a két szerepkörben megmérettetheti magát. Fontos megjegyezni, hogy ez egy rendkívül tiszta sportág, hiszen a durva játék itt nem megengedett.

Szövetségi adatok

Magyar Korfball Szövetség
2000, Szentendre Halász utca 1.

1908 SZAC Budapest
1183
Budapest
MAFC
1111
Budapest
Városi Sport Dunakeszi (VSD)
2120
Dunakeszi
Kékvölgy SE
2000
Szentendre
SZKHSE
2000
Szentendre
Hamarosan!

Kapcsolódó cikkek

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.


Schmél Józsua

biológus, táplálkozási tanácsadó

Józsua az ELTE-n végzett biológusként és a Semmelweis Egyetemen tanult tovább, mint táplálkozástudományi szakember. Következő cél a PhD fokozat megszerzése.
A sporttal 14 éve lépett kapcsolatba az asztaliteniszen és fitness-en keresztül. Utóbbi azóta is az életének szerves része.

A Scitec Kft.-nél kezdte pályafutását tanulmányaival párhuzamosan, így a táplálékkiegészítők terén szerzett tapasztalattal is segítheti a sportolók igényeit.
A hozzá fordulók teljeskörű szakmai támogatást kaphatnak a céljaik eléréséért.


Szentmihályi István

a SYNLAB kereskedelmi és operatív vezetője

Szentmihályi István a Debreceni Egyetem Természettudományi Karán végzett, és több mint 20 évet töltött nemzetközi amerikai cégeknél különböző kereskedelmi és vezetői pozíciókban. Az utóbbi években a táplálkozás- és egészségtudományok területén kamatoztatta üzletfejlesztési képességeit. Jelenleg a SYNLAB Sportdiagnosztikai Üzletágának kereskedelmi és operatív vezetője. Üzleti és sportszakmai tudásában segíti sportszeretete, mely korábban élsportolóként, jelenleg lelkes amatőrként is jellemzi.