SUMO

A sumo japán eredetű küzdősport. A küzdelemben két sumobirkózó csap össze egy kör alakú küzdőtérben. A japánok harcművészetnek és nemezti sportjuknak tekintik és úgy tartják, hogy a szamurájok hagyományai a sumoban élnek tovább.
Hazánkban a sumo európai változata honosodott meg, így félre kell tenni a sztereotípiákat! Ez egy küzdősport, ahol súlycsoportok vannak. A sumoban nem csak a fizikai képességek számítanak, hanem a koncentráció, a pszichés felkészültség is! Az edzések kemények, a versenyeken pedig izgalmas, pörgős küzdelmeket lehet látni.
A sumo sport fejleszti a koncentrációs képességet, segít leküzdeni a figyelemzavart, edzi a testet és a lelket egyaránt!

Szövetségi adatok

Magyar Sumo Szakszövetség
1165 Budapest, Diósy Lajos u. 22/D.

Bárdosi Küzdősport Akadémia
1111
Budapest
Európa 2024 IKSE
1239
Budapest
Kertvárosi SE
1165
Budapest
Kispesti Nehézatlétikai Sportiskola
1194
Budapest
Kőbánya Sport Club Birkozó és Sumo Szakosztály
1105
Budapest
MÁV Milon Birkózó Club
1142
Budapest
Pestszentimrei Birkózó Sportegyesület
1188
Budapest
Dunaharaszti MTK Birkózó Szakosztály
2230
Dunaharaszti
Érdi Spartacus SC Sumo Szakosztálya
2030
Érd
Szabadidő-Sport és Kézilabda KE
2016
Leányfalu
Veresi Küzdősport Egyesület
2162
Őrbottyán
Sziget SC
2310
Szigetszentmiklós
Tököli Birkózó SE
2316
Tököl
Dorogi Nehézatlétikai Club
2510
Dorog
Esztertgomi Spartacus Sportegyesület
2500
Esztergom
Esztergomi Birkózó Sportegyesület
2509
Esztergom - Kertváros
Kisújszállási Súlyemelő és Szabadidő SE
5310
Kisújszállás
Pécsi Sumo Club Sportegyesület
7762
Pécs
Soltvadkerti TE. Birkózó Szakosztály
6230
Soltvadkert
Szolnoki MÁV SE Birkózó és Sumo Szakosztály
5002
Szolnok
Centrum SE
8200
Veszprém

Kapcsolódó cikkek

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.


Schmél Józsua

biológus, táplálkozási tanácsadó

Józsua az ELTE-n végzett biológusként és a Semmelweis Egyetemen tanult tovább, mint táplálkozástudományi szakember. Következő cél a PhD fokozat megszerzése.
A sporttal 14 éve lépett kapcsolatba az asztaliteniszen és fitness-en keresztül. Utóbbi azóta is az életének szerves része.

A Scitec Kft.-nél kezdte pályafutását tanulmányaival párhuzamosan, így a táplálékkiegészítők terén szerzett tapasztalattal is segítheti a sportolók igényeit.
A hozzá fordulók teljeskörű szakmai támogatást kaphatnak a céljaik eléréséért.


Szentmihályi István

a SYNLAB kereskedelmi és operatív vezetője

Szentmihályi István a Debreceni Egyetem Természettudományi Karán végzett, és több mint 20 évet töltött nemzetközi amerikai cégeknél különböző kereskedelmi és vezetői pozíciókban. Az utóbbi években a táplálkozás- és egészségtudományok területén kamatoztatta üzletfejlesztési képességeit. Jelenleg a SYNLAB Sportdiagnosztikai Üzletágának kereskedelmi és operatív vezetője. Üzleti és sportszakmai tudásában segíti sportszeretete, mely korábban élsportolóként, jelenleg lelkes amatőrként is jellemzi.