WTF Taekwondo

A taekwondo több mint 2000 éves múltra visszatekintő koreai eredetű harcművészet, mely napjainkra az egyik legismertebb és legnépszerűbb modern, amatőr, olimpiai küzdősporttá fejlődött, és amely őrzi a harcművészetek legnemesebb hagyományait, a harci tudományok szellemét, és gondoskodik ezek életben tartásáról.
A taekwondo kifejezés három szóképből áll: a “tae” rúgást, a lábtechnikák összességét jelenti, a “kwon” a kéztechnikák összefoglaló neve, a “do” jelentése út, művészet. Szabadon fordítva: a lábbal és kézzel küzdés művészete. Ez az elnevezés több szempontból is jó választásnak bizonyult. Egyrészt hasonlít az ősi taek kyon elnevezéshez, így bizonyos szempontból folytonosságot jelez a régi és az új stílus között, másrészt, pedig híven fejezi ki a sportág jellemzőit.
A taekwondo azonban nem csak egyszerűen ütés és rúgás, nemcsak önvédelmi rendszer vagy küzdősport, hanem ennél sokkal több. A koreaiak megközelítésében életút, életforma, mely célja, hogy a taekwondo gyakorlása révén harmonikusan fejlődjék a szellem, a lélek és a test.

Szövetségi adatok

Magyar Taekwondo Szövetség
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3., 2. emelet 201/3.

Budapesti Honvéd Sportegyesület
1134
Budapest
Goldstars SE
1237
Budapest
Kick Better SE
1213
Budapest
MTK Budapest
1087
Budapest
Proaktív Life S.E.
1164
Budapest
Sárga-tenger Taekwondo Klub Közhasznú Egyesület
1163
Budapest
Tájfun SE
1165
Budapest
Too Kyun Taekwondo SKE
1096
Budapest
Universum SE
1139
Budapest
UTE
1044
Budapest
Haraszti Ninják SE
2330
Dunaharaszti
Harmónia Budo SE
2330
Dunaharaszti
Taekwondo Fanatics SE
2120
Dunakeszi
Kisoroszi Daunakavics Sortegyesület
2024
Kisoroszi
Sentinel SE
2143
Kistarcsa
Mogyoród KSK Taekwondo Szakosztály
2146
Mogyoród
Pilis Taekwondo SE
2081
Piliscsaba
Cell Chigi Taekwondo Sportklub
9542
Boba
Kék Bolygó SE
4032
Debrecen
Egri Honvéd SE
3300
Eger
Hwarangdo SE
6800
Hódmezővásárhely
Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület
6800
Hódmezővásárhely
Kék Bolygó SE
3526
Miskolc
Kelet-Nyugat Harcművészeti és Önvédelmi Iskola
4400
Nyíregyháza
Arany Tigris HKSE
7627
Pécs
Taekwondo Sharks SE
9600
Sárvár
Hwarangdo SE
6721
Szeged
Alisca Taekwondo Klub
7100
Szekszárd
Kumgang Taekwondo SE
9700
Szombathely
Tornádó Harcművészeti SE
2253
Tápióság

Kapcsolódó cikkek

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.


Schmél Józsua

biológus, táplálkozási tanácsadó

Józsua az ELTE-n végzett biológusként és a Semmelweis Egyetemen tanult tovább, mint táplálkozástudományi szakember. Következő cél a PhD fokozat megszerzése.
A sporttal 14 éve lépett kapcsolatba az asztaliteniszen és fitness-en keresztül. Utóbbi azóta is az életének szerves része.

A Scitec Kft.-nél kezdte pályafutását tanulmányaival párhuzamosan, így a táplálékkiegészítők terén szerzett tapasztalattal is segítheti a sportolók igényeit.
A hozzá fordulók teljeskörű szakmai támogatást kaphatnak a céljaik eléréséért.


Szentmihályi István

a SYNLAB kereskedelmi és operatív vezetője

Szentmihályi István a Debreceni Egyetem Természettudományi Karán végzett, és több mint 20 évet töltött nemzetközi amerikai cégeknél különböző kereskedelmi és vezetői pozíciókban. Az utóbbi években a táplálkozás- és egészségtudományok területén kamatoztatta üzletfejlesztési képességeit. Jelenleg a SYNLAB Sportdiagnosztikai Üzletágának kereskedelmi és operatív vezetője. Üzleti és sportszakmai tudásában segíti sportszeretete, mely korábban élsportolóként, jelenleg lelkes amatőrként is jellemzi.