AKROBATIKUS KOSÁRLABDA

Az akrobatikus kosárlabdázás célja önmagunk és közönségünk szórakoztatása. A mini trambulinról végrehajtott zsákolások rendkívül látványosak és szórakoztatóak. A tanfolyam mozgásanyaga nagyon összetett. Tartalmazza a kosárlabdás freestyle- és zsonglőr trükköket, a zsákolásokat, a levegőben történő passzokat, a talaj- és levegő akrobatikát, illetve ezek egy speciális kombinációját, melyet zenével és koreográfiákkal ötvözve, jön létre egy komplex, összetett mozgásrendszer.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége hivatalos sportágként jegyezte be 2018-ban az Akrobatikus kosárlabdázást hazánkban, majd meg is hirdette a nemzeti bajnokságot. Napjainkban több, mint 300 fiatal készül magas szakmai felügyelet mellett arra, hogy a nemzeti bajnokság korosztályos versenyein a legjobbat hozzák ki magukból, ezáltal a jövőben bekerülhessenek a Face Team világjáró felnőtt csapatába, ahol nagyközönség előtt is csillogtathatják tehetségüket, tudásukat.

Szövetségi adatok

Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége
1146, Budapest Istvánmezei út 1-3.

Pattanj SE
1023
Budapest
Szabadtéri Sportok Egyesülete (Face Team)
1133
Budapest
SZSE (Face Team Érd)
2030
Érd
SZSE (Face Team Győr)
9023
Győr
Akrobatikus Kosárlabda Sportegyesület
6724
Szeged

Kapcsolódó cikkek

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!