Hazánkban évek óta komoly népszerűségnek örvend a kosárlabda egyik speciális válfaja, az akrobatikus kosárlabda. Gyermekek és felnőttek sokasága próbálta már ki és űzi ma is aktívan ezt a sportot, melyben már 2018 óta országos csapatversenyeket is rendeznek Magyarországon.

A sportágról Takács Áront kérdeztük, aki a Face Team alapítója, csapatvezetője valamint a Szabadtéri Sportok Egyesületének elnöke is.

„Az akrobatikus kosárlabda sportágat olyan fiatalok számára ajánljuk, akik szeretik a kihívásokat, szorgalmasak és kitartóak, akik szeretnének valami igazán modern, új extrém sportot kipróbálni.  A sportág ötvözi az akrobatika, torna, kosárlabda és atlétika mozdulatait, fejleszti a koordinációs és kondicionális képességeket. Mindenki a saját egyéni technikai és fizikális fejlődése mellett elsajátíthatja a társas kapcsolatok alapvető eszméit, a csapatmunka pozitív hatásait a közös célok elérése érdekében. Fejlesztjük a gyerekek egészségtudatos szemléletmódját, a táplálkozás, fizikai aktivitás, pihenés és egyéb elfoglaltságok helyes arányának beépítését a napi rutinba.” – válaszolta Áron kérdésünkre, hogy kinek és miért is ajánlja kedvenc sportágát.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 2018 szeptembere óta hivatalos sportágként is bejegyezte az akrobatikus kosárlabdát és ez évtől nemzeti csapatbajnokságokon is versenyezhetnek már a fiatalok négy korosztályban (U14, U16, U18 és U23).

Áron büszkén mesélt arról, hogy ezen felül a sportág megalkotói, a Face Team – Akrobatikus Sport Színház 3-4 fellépő csapatával, Magyarországon és a világ bármelyik pontján is találkozhatnak már az emberek. Sporteseményeken, színházakban, cirkuszokban, falu-, városnapokon, céges eseményeken, iskolai rendezvényeken és jótékonysági gálákon is szoktak szerepelni a kosarasok.

Ha kedvet kaptál kipróbálni ezt a sportágat, akkor látogass el a szeptemberben megrendezésre kerülő Budapesti Nagy Sportágválasztónkra. Ha pedig addig nem tudsz várni,  akkor mindenképpen, keresd fel valamelyik hazai egyesületet ahol kipróbálhatod a sportágat. Ehhez segítséget nyújt klubkereső aloldalunk, ahol megtalálható minden olyan egyesület, ahol akrobatikus kosárlabda oktatást tartanak, így könnyen kiválaszthatod a hozzád legközelebb eső egyesületet.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!