A legtermészetesebb sport az életben

A minimalizmus nagykövete, a világon az egyik legkönnyebb, amit nap, mint nap végzel, néha többet, néha kevesebbet (ez helytelen), semmibe nem kerül, mégis a világon mindenhova eljuttat. Ha nem tudod mi ez, nézz le a két lábadra, hiszen ez nem más, mint a séta! Mielőtt még, szemforgatások közepette elmormolod a jelmondatod: „Nincs időm nekem sétálni” gondold végig, tényleg nincs időd vagy csak egyszerűbb ezt mondani?

Akár most kezded újra a mozgást több éves kihagyás után vagy csak keresel valamit, hogy kikapcsolódhass, a séta a lehető legjobb és legtermészetesebb megoldás, amit választhatsz. Miért is? Most figyelj!

Te diktálod a tempót, hogy mikor és mennyit sétálsz. Nem kell, hogy álljon melletted egy edző, aki figyeli minden mozdulatod. Már bebizonyosodott, hogy fél óra folyamatos mozgás után a tested olyan felesleges energiaforrásokat kezd használni, amelyekkel kifejezetten problémánk szokott lenni. Ajánlott nem egyből hegynek felfelé, 3 órás „sétácskára” indulni, ahogy mindenhol, itt is elhanyagolhatatlan a fokozatosság, ezért eleinte elegendő fél- egy órás intenzív sétát beiktatni a napodba, majd ez növekedhet az alapján, hogy mennyire érzed magad megállíthatatlannak.

Beindítja a fogyást és a zsírraktárak csökkenését. Ha a futást nem neked találták ki és valami alternatívát keresel vagy éppen próbálod meg szerettetni magaddal a futást tökéletes kezdés egy hosszú sétára indulni. Azt fontos megjegyezni, hogy a sarki boltig édeskevés elbattyogni, majd vissza. A kezdeti sikerek után egy másfajta edzést is vezess be a napjaidba, hiszen egy idő után, a további eredményekhez kell még plusz befektetett munka.

Testre és lélekre is kitűnő hatással van. A fizikumod több ponton támogatja; szívre, tüdőre, illetve a hasnyálmirigyre is pozitív hatással van, ezáltal olyan betegségek megelőzéséhez járulhat hozzá, mint a cukorbetegség és a szívinfarktus. Ha valami gyötörné lelkedet, mindig indulj sétára! A friss levegőn minden bajra könnyebb megoldást találni. Ha egyedül már unod a bóklászást, ragadd meg egy olyan ember kezét, akivel szívesen vagy, beszélgetve még gyorsabban telik az idő!

Végső, de talán az egyik legfontosabb indok, kicsit eltávolodva az önös érdekektől, miközben sétálsz, óvod a környezetet. Ha mást nem is teszel a természetvédelem érdekében, ezt bármikor megteheted. A te döntésed minden reggel, hogy mit választasz arra, hogy eljuss a munkába. Nehéz lehet elszakadni a kényelemtől, az (ülés) fűtéstől a hideg napokon és a légkonditól a nyári hőségben, ahogy belekap a hajadba, szinte mintha csak a szél fújna. Azonban, ha egy kicsit több időt szánsz a közlekedésre, valóban a szél táncoltatja meg a hajad, az arcodat a nap simogatja és még a szervezetednek is jót tesz.

Tehát? Te hogyan döntesz?

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!