Az olimpiai bajnok Knoch Viktor is ott lesz a Téli Sportágválasztón

A Sportágválasztókra kilátogatók azt már megszokhatták, hogy olimpiai-, világ és Európa-bajnokok is tiszteletüket teszik Magyarország egyetlen olyan sportfesztivál-sorozatán, ahol a sportágakat, mozgásformákat ingyenesen kipróbálhatják az érdeklődők. Január 19-én a Vasas Jégcentrum ad otthont az V. Téli Sportágválasztónak, ahol többek között az új magyar téli sikersportág, a short track képviseletében az olimpiai bajnok Knoch Viktorral találkozhatnak az érdeklődők.

A rövidpályás gyorskorcsolya egyre népszerűbb itthon. A magyarok az utóbbi években sikert sikerre halmoztak, 2018-ban pedig a Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású férfi váltó aranyérmes lett Pjongcsangban . „Történelmet írtunk és jó látni azt, hogy a sportág egyre népszerűbb” – mondja Knoch Viktor.

A klasszis úgy látja a magyar short track történetében az egyik legjobb döntés volt a magyar szövetség részéről az, hogy a válogatott gerincét erősítették meg.

„Hoztak egy döntést annak idején, miszerint a válogatottaknak budapesti központtal tartanak közös edzéseket. Nagyon jó társaság alakult ki és rengeteget dolgoztunk azért, hogy a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázás felfelé íveljen”

Knoch Viktor a Sportágválasztó Magazinnak kifejtette: egyre többen kezdenek el korcsolyázni. „Ezért is jó rendezvény a Téli Sportágválasztó, ahol a gyerekek kipróbálhatnak nagyon sok sportágat. A short track jó alapokat ad egy kisgyereknek. Állóképesség, robbanékonyság, küzdeni tudás, hogy csak egy párat említsek” – összegzett Knoch Viktor, akivel január 19-én 11 órától találkozhatnak az érdeklődők a Vasas Jégcentrumban.

Az V. Téli Sportágválasztó – Mozogj télen is! elnevezésű eseményen több, mint 20 havas-jeges sportágat próbálhatnak ki ingyenesen az érdeklődők. A Sportágválasztóra itt nevezhetsz!

Fotó: moksz.hu

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!