Családi sportünnep a Népszigeten Kolonics György emlékére

Idén is szuper hangulatú családi programnak néznek elébe azok, akik rajthoz állnak a Kolonics György Emlékfutáson október 23-án. A mára már hagyományos esemény szervezői ezúttal egy üdítő újdonsággal is előrukkolnak, ami a változatos futótávok és a Népsziget szépsége mellett még színesebbé teszi az eseményt. A kalandos kedvű sportbarátok ugyanis most egy sárkányhajós futamon neki vághatnak a Dunának is.

Kevesen tudják, hogy Kolonics György, tragikusan korán eltávozott világklasszis kenusunk az evezés mellett hobbiból futóként is szívesen próbára tette a kitartását. Évről évre végigküzdötte a Bécs–Budapest ultramaratont, amelynek mezőnye mindig október 23-án, a forradalom tiszteletére érkezett célba. Koló halála után a Kolonics György Alapítvány őrzi a legenda emlékét, és teremt lehetőséget ennek apropóján a sportolásra, többek között az évről évre, szintén a forradalom napján megrendezett futóversennyel. A hobbisportolók mellett a magyar kajak-kenu sport kiválóságai is rendszeresen indulnak az eseményen, hiszen sokuk példaképe volt Koló.

A futóversenyen az egészen kezdőktől a félmaratonistákig bárkit szívesen látnak a szervezők. A 2 km-es, legrövidebb táv teljesítése a legtöbb gyereknek is menni fog, ezért családok számára ideális program kilátogatni a Népszigetre. Már csak azért is, mert a futás mellett idén sárkányhajózásra is lesz lehetőség a Dunán, ahol az összes családtag együtt lapátolhat. Az ötpróbázóknak ez különösen jó hír: most az evezésben kevésbé gyakorlottak is egyszerűen szerezhetnek Ötpróba-pontokat, hiszen a „legénység” többi tagja segít a lapátolásban. De természetesen a futásért is járnak a pontok.

Nevezz a Kolonics György Emlékfutásra itt!

Ki volt Koló?

Kolonics György (becenevén Koló) kétszeres olimpiai bajnok és tizenötszörös világbajnok kenus. 11 éve, közvetlenül a 2018-as pekingi olimpiai szereplése előtt hunyt el tragikusan korán és váratlanul, edzés közben. Mindössze 36 éves volt, és aranyesélyesként indult volna az ötkarikás játékokon. A párosban helyette Kiss Tamás állt rajthoz, és végül C2 1000 m-en egy bronzérmet ért el a Kozmann–Kiss-páros. Koló tiszteletére Pekingben az összes magyar kajak-kenu versenyző gyászszalagot viselt.

 

Nevezz a Kolonics György Emlékfutásra itt!
FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.