Dübörög a futóturizmus Magyarországon

Egyre gyakrabban üti meg a sportolni szeretők fülét a futóturizmus szó. De kik is azok a futóturisták? Olyan futók, akik kifejezetten egy-egy verseny miatt utazgatnak a világban. Magyarország európai szinten is kiemelkedő eredményeket mutat fel ezen a téren: nem csak a sportos életmódot népszerűsítjük hatékonyan, de a turizmusnak ez a speciális területe komoly, több milliárd forintos bevételt is jelent hazánknak.

Egyre növekszik Magyarország ázsiója a futóturisták körében, ami az ország különlegessége mellett elsősorban annak köszönhető, hogy még a legtöbb kelet-európai futó is megengedheti magának anyagilag, hogy idelátogasson sportolás céljából: ár-érték arány tekintetében kiemelkedőek a hazai versenyek. 

A futók elsősorban a nagyobb magyarországi futórendezvényekre érkeznek. Évek óta a legnépszerűbb programok közé tartozik a Vivicittá Városvédő Futás, a Wizz Air Budapest Félmaraton, a SPAR Budapest Maraton Fesztivál, az Aldi Női Futógála és persze a sok ultrafutó számára presztízseseménynek számító Ultrabalaton. A futamokon tavaly nagyjából 25 000 külföldi állt rajthoz. 

Magyarország mellett nagyon kedvelt futódesztináció Csehország is, így a futás mellett versenyszervezés és turistacsalogatás tekintetében is vetélkedünk a régióban az első helyért a csehekkel. 

A futóversenyekhez kapcsolódó futóturizmus ma már külön iparággá nőtte ki magát, de egyre népszerűbb az ún. sightrunning is, amely futással egybekötött városnéző túrát jelent. Az alternatív városnézés során általában kis létszámú csoportok futnak laza, kényelmes tempóban egy szintén futó túravezetővel, meg-megállva nézelődni és fotózkodni az egyes nevezetességeknél. 

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.