Instagram élet szerkesztve

Tudtad, hogy napjaink egyik leggyakrabban használt alkalmazása, az Instagram a legkárosabb közösségi oldal? Számos előnnyel, de be kell látni, rengeteg hátránnyal is jár a használata. Talán téged is elfogott az érzés fitness modellek képeit nézegetve, hogy te ilyen szeretnél lenni. Ezért megteszel mindent, futsz, edzel, de a tükörbe nézve nem azt látod, mint a képeken. Ezért többet edzel, talán kevesebbet eszel, de akármennyire feszegeted a határaid nem vagy olyan, mint ők, nem is beszélve arról, hogy a szervezeted is kikészíted. De eláruljuk, a hiba nem benned van, hanem az Instagramban.

Hivatalosan is kijelenthető, hogy az Instagram gyakorolja a legnagyobb negatív hatást a felhasználókra, hiszen szorongás, depresszió, magány, illetve testképzavar is kialakulhat a tökéletes képeket nézegetve.

Ne gondoljunk rögtön a legrosszabbra, nem csak kiemelkedő Photoshop tudással lehet ilyen irigylésre méltó képeket elérni. A feltűnően tökéletes posztok nem csak neked szúrják a szemedet, hiszen már számos modell felhívta a követők figyelmét arra, hogy minden a jó beállításon múlik.

Nem hiszed? A képek magukért beszélnek.

Természetesen a képeken látható lányok és fitness modellek, mind keményen dolgoznak azért, hogy izmosak és csinosak legyenek, azonban egy jó beállítás, meg egy kis szerkesztés, játék az árnyékokkal és rögtön egy teljesen más testet látunk, mint a valóságban.

Fontos, hogy lásd, ők is csak emberek. Jó, ha el tudod ismerni mások sikerét, de soha ne hasonlítsd össze magad gyakran korban, alkatban különböző lányokkal, hiszen mindenki más testi adottságokkal születik, lehet az egyik általad „bálványozott” lány pont olyan szeretne lenni, mint Te.

A legjobb módja annak, hogy lásd mennyire befolyásol téged a közösségi oldal, az, hogy egy hétre kivonod magad a folyton frissülő, tökéletes képek sorozatának nézegetéséből és „Instagram-detoxra” küldöd magad, ezáltal garantáltan csak önmagad versenytársa leszel.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!