Ősszel, ésszel

Az ősz beköszöntével, a hideg időszakok közeledtével, sokak feladják a kitartó munkát, vagy edzőteremre váltanak, ezzel lemondva a friss levegőről, az őszi avar hangjáról a talpunk alatt. Felmerülhet a kérdés, hogyan folytassuk tovább a mozgást, ha közelednek a kevésbé meleg napok, később a mínuszok? A helyes öltözködéssel, felkészüléssel kiküszöbölhető azonban minden probléma és az utcákon is kevesebben vannak, így semmi nem akadályozhat utadban!

Azonban elengedhetetlen a fokozatosság és néhány szabály, hogy biztosan a lehető legsikeresebbek legyünk a hideg szezonban is, hogy a jövő évet már rutinosan kezdjük.

A szervezeted hozzászoktatása az időjáráshoz

Akár már öreg motoros vagy a futópályákon, akár most vágsz bele egy életre szóló kalandba ne a mínusz fokokban induljunk először futni a szabadba. Az ősz ideális időpont a szervezetünk tréningezésére, szerencsére a nyári kánikula végeztével, már nem kell gondolnunk a melegből fakadó rosszullétekre.

Az időjárás előrejelzés jó barátod!

Mikor mozgásra kerül a sor, határ a csillagos ég, azonban jó, ha mielőtt indulnál megnézed várható-e eső az elkövetkezendő órákban, így annak megfelelően tudsz készülni vízhatlan futókabáttal pulcsival, esetleg sapkával. Idővel, kitapasztalod, melyik testrészed a legfázósabb; füled-kezed- arcod, ezekre a területekre különösen odafigyelve készülhetsz a kint töltött időre.

Réteges öltözködés, csak mértékkel!

Habár nagyon fontos odafigyelni arra, hogy egészségesek maradjunk, ám sokszor, ha túlöltözködünk, többet ártunk, mint javítunk a helyzeten, hiszen, ha azonnal átizzadod a ruhákat, könnyen megfázhatsz, ami hetekre le vehet a lábadról. Általános szabálynak az mondható, hogy mindig eggyel kevesebb réteg ruhát vegyél fel, mint amennyit hordanál, ha az utcára indulnál sétálni. Lehet, hogy eleinte fázni fogsz, ám csak az első sarokig fog ez tartani!

Mindig figyelj a hidratációra!

Hidegben, gyakrabban vagyunk hajlamosak megkívánni a meleg italokat, mint a meleg teát, forrócsokit. Tegyél eleget ezeknek a kívánságaidnak, de emellett futás közben mindig fogyassz elegendő vizet és nap közben se feledkezz el a folyadék bevitelről, hiszen számos pozitív hatása van, mint például a könnyeb fogyás, nem is beszélve a bőrünk fiatalságának megőrzéséről.

Mindig legyen nálad zsepi.

Megeredő orrfolyás orvoslására, mindig fel kell készülni.

Indulás!

Miután elolvastad minden jó tanácsunk, már csak Rád várunk! Igyekezz, még az időjárás is neked kedvez!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!