Tombol a futásmánia: múló trend vagy értelmes időtöltés?

Neked is feltűnt, hogy a közösségi médiában nem múlik el úgy nap, hogy valaki ne rukkolna elő egy futós képpel? Lassan jobban ismered a barátaid futószettjeit és lefutott útvonalait, mint őket magukat. De mi a jó ebben az állandó futkározásban? Ez esetben a kirakat mögött tényleg van tartalom: már mondjuk is, hogy mi minden, hátha te is kedvet kapsz.

Mutasd magad!

Mi a gond azzal, ha azért kezdesz futni, mert a futóversenyeken vagy a pályán lőtt, menő futószerkós, futókütyüs szelfikkel lájkokra vadászol a közösségi médiában? Szerintünk az égvilágon semmi. Soha rosszabb trendet! Kezdd el akár emiatt, és te magad fogsz meglepődni, amikor rövid időn belül esetleg tényleg futásfan válik belőled.

 

Új arcok a láthatáron

A célbaérésen túl megcélozhatod azt is, hogy új emberekkel barátkozol, vagy a közös sportolás közben zajló pletykapartikkal felfrissíted a barátságaidat. Sőt: a kollégákkal lefutott váltók során könnyen fény derülhet arra is, hogy sokkal több minden köt össze titeket, mint az együtt összedobott prezentációk és Excel-táblák. Azt pedig egészen elképesztő megtapasztalni, amikor egy több ezres tömegben senki sem fúj egymásra, nincs lökdösődés és türelmetlenség, hanem mindenki tiszteli a másikat, sőt: ismeretlenek randomra egymásra mosolyognak.

 

Viszlát, kapuzárási pánik!

Ha belecsúsztál a korparába, akkor jó tudnod, hogy a legszívósabb ultrafutók szinte mind negyven felettiek. Nem jobb pánikolás helyett a fiatalabbakat meghazudtoló sportteljesítményekkel bizonyítani, hogy még mindig érsz annyit, mint korábban? De inkább többet, hiszen az edzéstől testileg és lelkileg is fejlődsz.

 

Epic élmények nem csak a filmekben vannak

Gyakran elhangzik a rendszeresen futók szájából, hogy semmihez sem fogható az a flow, amit egy jól sikerült futás közben éreznek. Ahogyan az a győzelmi mámor is felejthetetlen, amit egy félmaraton vagy maraton teljesítése után átélnek. Még akkor is, ha „csak” önmagukat, nem másokat győztek le. Szóval ha úgy találod, hogy a nagy érzelmek hiányoznak az életedből, akkor a futócipődben rejlik a titok. Elérzékenyültél már egy magyar olimpiai győzelem láttán? Na, pont erről beszélünk: neked is meglehetnek a magad kis olimpiái. Egy biztos: mi neked szurkolunk!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!