Virágzik a kőbányai szabadidős sportélet

Kőbánya az a városrész, ahol nagyon érdemes a sportolni vágyóknak nyitott szemmel és főleg a vállukon sportfelszereléssel járni. Gombamód szaporodnak ugyanis a mindenki által használható sportlétesítmények, és egyre több lehetőség nyílik az aktív életre, ráadásul gyakran ingyenesen. Sok más jelentős sportrendezvény mellett a Nagy Sportágválasztónak is éppen ez a kerület ad otthont évszakról évszakra. Nagy Istvánnal, a helyi Kocsis Sándor Sportközpont igazgatójával beszélgettünk az ígéretesen bővülő kínálatról.

Hogyan igyekszik Kőbánya kedvet csinálni az embereknek a sportoláshoz?

A komoly sportcélú felújítások és beruházások folyamatosak Kőbányán: nagy erőkkel igyekszünk megteremteni a feltételeket a mindennapos testnevelés megvalósításához, illetve a szabadidősportok űzéséhez a kerületi lakosok számára. Ebben a tekintetben kiemelten fontos a Mozdulj Kőbánya nevű eseménysorozat, ami egész évben tart, tulajdonképpen egyfajta mozgalom. Ennek keretében 10 sportrendezvényt szervez a helyi Kocsis Sándor Sportközpont az évben, amelyeken a lakosok pontokat gyűjthetnek. Az utolsó programon le kell adni a pontgyűjtő füzeteket, és a rendszeresen sportolók között értékes sportszereket, illetve fődíjként egy 150 000 Ft-os wellnesshétvégét sorsolunk ki. A kezdeményezés eddig nagyon sikeresnek bizonyult: tavaly 4500 kőbányai lakos vett részt a programjainkon, 2019-ben viszont már az ötödik versenynél, vagyis félidőnél megközelítettük ezt a számot. 

A Kocsis Sándor Sportközpont egyben Kőbánya sporttelepeinek és -beruházásainak a kezelője. Melyek a leginkább említésre méltó helyszínek a környéken?

Egyrészt a Bihari utcai sporttelep, ahol a Ferencváros labdarúgócsapata is edz.  Ez a korábbi Törekvés pálya, amit az önkormányzat és a Ferencváros felújított, hogy egy gyönyörű, multifunkcionális sportlétesítménynek örülhessenek a helyiek. Itt többek között tenisz-, birkózó- és paralimpiai csarnok is van. Utóbbi lehetővé teszi, hogy épek és sérültek integráltan, együtt sportolhassanak. Az NB1-es női labdarúgáson túl óvodás, diák- és senior olimpiákat rendezünk itt, de vívni is lehet. 

A másik fontos helyszín az Ihász utcai sporttelep: itt jégcsarnok is van a White Sharks HC üzemeltetésében, ahol a korcsolyázáson túl jégkorongozásra és floorballozásra nyílik lehetőség. Télen jég, nyáron műanyag pálya várja a látogatókat. Emellett a kerület biztosítja, hogy a kerület óvodái ingyen használhassák a pályát a testnevelés foglalkozásokon, de plusz 2 jégpályát is építünk minden télen, hogy minden kerületi iskola és óvoda ingyen jégfelülethez jusson a szezonban. Az Ihász utcában a jégen túl birkózásra és küzdősportok űzésére is van mód, de műfű és focipályák is rendelkezésre állnak. 

Említésre méltó az Újhegyi Uszoda és Strandfürdő is, amely egy 5 milliárd forintos beruházással válik egyre korszerűbbé, de a létesítmény melletti Sportliget is komoly felújításon esik át. Érdekességként megemlítem, hogy több kiváló magyar úszó is kőbányai kötődésű, köztük Egerszegi Krisztina, Késely Ajna és Cseh László.

 

Milyen tapasztalatokkal távoztak a Nagy Sportágválasztóról?

Rengeteg érdeklődő érkezett a standunkhoz. Főként persze gyerekek, hiszen sokféle sporteszközt ki lehetett nálunk próbálni: vittünk spinnert, evezőgépet, mini asztaliteniszt, de nagy sikert aratott a dekázóverseny és a freestyle bemutató is. Az NSV egyúttal jó lehetőség arra is, hogy megismertessük Kőbányát és a kerület kínálta nagyszerű lehetőségeket a rendezvényre látogatókkal. Ezért a sporton túl egy kis városrészismereti totóval szórakoztattuk az érdeklődőket, és persze pár kisebb ajándékkal is megleptük őket, így az együtt átélt élményeken túl sem engedtük el őket üres kézzel.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.