19 183 sportágválasztó a Merkapt Sportközpontban

Fantasztikus hangulat és 19 183 sportágválasztó a Merkapt Sportközpontban! Sikeres volt a 24. Budapesti Nagy Sportágválasztó, amelynek társrendezvényén, a Nagy Hangszerválasztón 20 hangszert lehetett kipróbálni. A sportágakat tekintve 109-et vonultattak fel a szervezők, szakszövetségek, illetve a klubok és az egyesületek.

A rendezvényen az egyes sportágakkal való megismerkedést olimpiai, világ- és Európa-bajnokok jelenléte tette könnyebbé, akik a két nap alatt többek között aláírásokat osztogattak és készségesen odaálltak egy-egy közös fotóra a gyerekekkel, illetve a családokkal. A Sportágválasztón vért is lehetetett adni.

Salama Katalin, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének véradásszervezője elmondta, hogy az őszi kitelepülésük után ezúttal is sikeres volt a szervezők kampánya, és végül több tucat véradó jelentkezett. Ha a Sportágválasztók eddigi statisztikáit nézzük, akkor a szombat szímít különösen sikeresnek. A családi napon ugyanis összesen 10776-an regisztráltak. A Sportágválasztó első napja az iskolásoké volt, hiszen fővárosi és vidéki iskolák egész osztályokkal látogattak el a sportos és zenés fesztiválra. Az esemény zárónapján a Kossuth Rádió több műsorát is a helyszínről sugározta.

A szervezők ezúton köszönik a kilátogatóknak, a sportágak képviselőinek, a Nagy Hangszerválasztón résztvevő zenészeknek, zenetanároknak, és nem utolsósorban az összes sportolónak, a bajnokoknak a részvételt. Nagy köszönet továbbá a támogatóknak, amelyek standjaival a helyszínen is találkozhattak a sportágválasztók. A 24. Budapesti Nagy Sportágválasztó támogatói: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Mercedes-Benz, Budapest Főváros X. Kerület Kőbányai Polgármesteri Hivatala, Merkapt Zrt., Fővárosi Vízművek.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!