2017. január 28-án, szombaton 10 és 17 óra között került megrendezésre a III. Téli Sportágválasztó – Mozogj télen is! elnevezésű esemény Budapesten, a Jégpalotában, ahol közel 30 havas-jeges sportágat próbálhattak ki az érdeklődők.

A rendezvényt hivatalos megnyitott Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok a Nagy Sportágválasztó szóvivője, Szuper Levente 98-szoros jégkorong válogatott, Shaolin Sándor világbajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, Kammerer Zoltánháromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Lőrincz Krisztina paralimpiai sportoló, Rippel Ferenc, a Rippel Brothers Akadémia alapítója. A nap folyamán találkozhattunk Kiss Zsolttal a curling sportág kétszeres világbajnokával is.

Beck Monika Magyarország Szív Futónagykövete és kis csapata, a szív apró bajnokai is ellátogattak a Téli Sportágválasztó rendezvényre, mely csoporthoz élsportolók is csatlakoznak többek között , U23 kajak-kenu válogatottból Havasi Gergely magyar bajnok, Varga Márk háromszoros magyar bajnok, Szeiler Máté háromszoros magyar bajnok, Apagyi Levente EB VII. helyezett Csontos Zsolt magyar bajnok sportolók. A mindig mosolygós, csillogó szemű szívbeteg gyermekek most testközelből is megismerkedhettek a téli sportokkal, amelyeket biztonságos körülmények között ki is próbálhattak. A szív apró bajnokai a sporteseményen nevükhöz méltón, a már ismert “piros szívet” viselték pólójukon, ezzel is megmutatva, hogy a szív és a szeretet ereje csodákra képes.

A sportágak és a szervezők 10 és 17 óra között várták a családokat és az egyéni látogatókat. A rendelkezésre álló 3600 m²-es jégfelületen kipróbálhatták, a jégkorong és korcsolya szakágakat (jégtánc, szinkronkorcsolya, műkorcsolya, gyorskorcsolya, rövidpályás gyorskorcsolya) az érdeklődők. A helyszín edzőpályáján találkozhattak a bob, a jég-korfball, a fakutya, a szánkó és a curling sportágakkal. A Jégpalota melletti területen mindenki tesztelhette magát alpesi síelésben, biatlonban, a sífutás de a téli extrémebb sportágakkal is meg lehet ismerkedni. A Téli Sportágválasztón mindenki számára kiderülhetett, hogy mi is az asztali curling, asztali hoki, snowshredder, airborad, snowscooter! A kutyás sportágak sem hiányoztak, hiszen szinte a teljes szakági kínálat megjelent a látogatók legnagyobb örömére mindenki kipróbálhatta a kutyaszánhajtást/kutyafogathajtást, kutyás futást, kutyás terepkerékpározást. A rendezvényen képviselte magát a kajak-kenu, a sakk sportág is.

A rendezvényen magas színvonalú bemutatókban is gyönyörködhettek a látogatók.

A szervezők pecsételő-füzettel kedveskedtek a kilátogatóknak, hogy minél több sportág és kiállítói aktivitás meglátogatására ösztönözzék a közönséget, mellyel nem csak élményeket, hanem az ajándéksorsolásoknak köszönhetően, értékes nyereményeket is hazavihettek magukkal a látogatók.

A szervezők ezúton is köszönik támogatóiknak, a Magyar Olimpiai Bizottságnak, a Decathlonnak, a Renault Budapestnek, a Szerencsejáték Zrt-nek, a Generáli Biztosítónak, a Merkapt Zrt-nek, hogy megvalósíthatták célkitűzéseiket, nevezetesen hogy minél többeknek csináljanak kedvet a sportoláshoz, a sportágak díjmentes kipróbálási lehetőségét biztosítva pedig segítsék a sportágkiválasztást, télen is!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!