A MOB távozó főtitkárát, Vékássy Bálintot Fábián László váltja

Először ült össze a január 29-én elnökké választott Gyulay Zsolt vezetésével a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége. Az ülésen eldőlt, hogy a sportigazgatói posztot betöltő Fábián László lesz a MOB főtitkára a távozó Vékássy Bálint helyett. De nem ez az egyetlen személyi változás.

A korábbi öttusázó olimpiai bajnok Fábián László (a képen), aki jelenleg sportigazgatókét segíti a szervezet munkáját, április 1-jétől tölti be a főtitkári pozíciót. Elődje, Vékássy Bálint 2017 augusztusától látta el a főtitkári feladatokat. A MOB vizsgálatot indított a kétszeres olimpiai bajnok Liu Shaoang kemény kritikáival kapcsolatban, amiket a pekingi olimpiai csapat vezetője, Dósa Viktória és a MOB főtitkára, Vékássy Bálint munkájával szemben fogalmazott meg, de ezeknek nincs közük a személyi változásokhoz.

Döntöttek a Budapesti Olimpia Bizottság elnökének személyéről is: a lemondott Szalay-Berzeviczy Attilát Bényi Szabolcs – korábbi MOB-tag, a Magyar Evezősszövetség egykori elnöke és a MOB gazdasági bizottságának tagja – váltja. De távozik posztjáról Gundel Takács Gábor kommunikációs igazgató is, mivel nem hosszabbítanak vele szerződést. A mandátuma lejárta után, a következő négy évre újra megszavazták a Sport Állandó Választott Bíróság elnökének Nébald Györgyöt.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!