A Nagy Sportágválasztó egy olimpiai bajnok szemével

Dr. Kiss Gergely 2016 márciusa óta a Nagy Sportágválasztó szóvivője és kommunikációs igazgatója, nem mellesleg pedig háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó. Megkérdeztük, milyen irányba tart szerinte a rendezvénysorozat, és hogy érezte magát a májusi Sportágválasztón.

Változott valamit szerinted a látogatók viszonyulása a Sportágválasztókhoz?

Azt eddig is éreztem, hogy nagyon pozitív a hangulat, viszont most nagy örömmel tapasztalom, hogy a családok egyre tudatosabban érkeznek. Sokan nemcsak a szórakozás miatt látogatnak el a Sportágválasztóra, hanem valóban szeretnék megtalálni a gyermeküknek való sportágat, vagy legalábbis orientálni őt valamilyen mozgásforma felé.

Ez a tudatosság a Sportágválasztóra kitelepülő sportegyesületek megjelenésein is egyre inkább látszik. Nekik innen is köszönöm az áldozatos munkát, és hogy mindig velünk vannak a rendezvényeinken!

Az iskolák is mindinkább számolnak velünk: egyre több gyerekcsoport érkezik vidékről és a határon túlról is.

Az is nagyon előremutató, hogy sokféle társadalmi réteg képviselteti magát a szülők és a gyerekek között: mára már tényleg mindenkinek szól a Sportágválasztó, és mindenki érdeklődésére számot tart.

Szintén jó látni, hogy egyre több olyan család érkezik, ahol a szülők láthatóan sosem sportoltak, mégis fontosnak érzik, hogy a gyereküket elhozzák, és mozgásra neveljék.

A Sportágválasztón mindig feltűnik egy-két újdonság. Ezúttal mit emelnél ki?

Igen, igyekszünk alkalomról alkalomra még érdekesebbé tenni a rendezvényt. Most a Hangszerválasztó volt az egyik legfontosabb extra program, ahol 20 hangszerrel ismerkedhettek meg az érdeklődők.

De nagy sikert arattak a Honvédség taktikai, készségfejlesztő és csapatmunkára budító játékai is, köztük az airsoft.

Nem teljesen újdonság, viszont annál fontosabb, hogy ezúttal ismét lehetett vért adni, ezzel segítve a rászorulókon.

Veled együtt sok más bajnok is megtisztelte a jelenlétével a Sportágválasztót. Úgy érzed, hogy motiválni tudjátok a látogatókat a sportolásra? Hiszen a cél nyilván ez.

Igen, sokan azért jönnek ki, hogy találkozzanak, beszélgessenek, fotózkodjanak a kedvencükkel, és ha már itt vannak, akkor egyúttal sportolnak is egy kicsit. A találkozások célja nem feltétlenül az, hogy a gyerekekből is élsportoló váljon. Én mindig azt mondom, hogy ha kiváló közgazdászok, informatikusok vagy színészek lesznek, akik rendszeresen sportolnak, akkor már elértük a célunkat. Persze sportolóként haza is beszélek kicsit: jöjjenek a tehetségek is, és legyen minél több kiemelkedő sporteredményünk!

–-

Sportágválasztásra legközelebb a Mozgás Éjszakáján lesz lehetőség, ahol 17 sportágat lehet majd kipróbálni a kivilágított Duna-parton. Várunk mindenkit szeretettel!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!