A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja – flashmob

November 25., vasárnap, 10:00–10:30, Pécel, városközpont, körforgalom.

A nők ellen világszerte követnek el nemi erőszakot, családon belüli erőszakot és az erőszak egyéb formáit. A téma nagyságrendje és valódi természete gyakran rejtve marad. Az ENSZ közgyűlése 1999. december 17-én nyilvánította ezt a napot a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napjává.

Az Európai Unió Alapjogi Ügynökségének 2014-ben publikált reprezentatív kutatása szerint Magyarországon milliós nagyságrendű azon nők száma, akik ellen nap mint nap erőszakot követnek el. A 15 éves koruk óta a fizikai és/vagy szexuális bántalmazás valamely formájának áldozatává vált magyar nők aránya 28 százalék a válaszadó 18-74 éves korosztályban, ez mintegy 1,1 millió áldozatot jelent .

Csatlakozz egy „TITKOS” tánc erejéig, hogy minél többen demonstráljuk, egymás mellé állunk… Megmutatva a világnak, hogy nincs olyan helyzet, amire az erőszak lenne a megoldás!

Várunk 2018. november 25-én, délelőtt 10:00-kor egy Flashmobra, Pécel közepén, a körforgalomban! Ha nincs kedved részt venni a közös táncban, akkor is számítunk a jelenlétedre 😉

Flashmob video:

Flashmob koreográfia:

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!