A Sportágválasztón találkozott a kick-box-szal, most kétszeres világbajnok

Hammer Máté a magyar kick-box egyik legnagyobb ígérete, és jelenleg a kadet II-es korosztályban – 37 kilogrammban – versenyez. A most 14 éves sportoló korábban a kadet I-eseknél, a 28 kilósok között, egyéni világbajnok lett, emellett csapatban is van egy vb-aranya. Hammer Máté a Nagy Sportágválasztón talált rá a sportágára.

Az ifjú tehetséget az édesanyja a 2013-ban megrendezett májusi Sportágválasztóra vitte el. „Három fiam van, a küzdősport addig is jelen volt a családban a nagyobbik fiam révén, de Máté és a kick-box valóban a Merkapt Sportközpontban talált egymásra. A Halker Király Team-hez került, és a lelkesedése az idő múlásával egyre csak fokozódott.” – számolt be a Sportágválasztó Magazinnak Hammer Mónika, Máté édesanyja.

Hammer Máté (kékben) 

Jároszkievicz Krisztián, a Halker Király Team kilencszeres világ- és tízszeres Európa-bajnok versenyzője, aki egyben a klubnál edzőként is dolgozik, így emlékezett vissza arra a pillanatra, amikor az ifjú világbajnok először belekóstolt a sportágba:

„Mindenekelőtt leszögezném, hogy egy rendkívül hasznos rendezvénynek tartom a Sportágválasztót, hiszen ott mindenki mindent kipróbálhat, amihez kedve van. Emlékszem Máté felbukkanására. Először adtunk neki egy pár kesztyűt, hogy ütögessen nyugodtan, de telt-múlt az idő és egyre jobban lendületbe jött. Már folyt, szakadt róla a veríték, annyira pörgött, és egy-két óra elteltével aztán mondtuk neki, hogyha ennyire jól érzed magad ebben a sportágban, gyere le az edzőterembe. Nem is kellett több neki. Lejött, és azóta is ott van” – emlékezett vissza Jároszkievicz Krisztián.

Hammer Máté most a hazai rendezésű győri Európa-bajnokságra készül gőzerővel.

A május 24-én és 25-én megrendezendő Nagy Sportágválasztón ezúttal is ott lesznek a kick-boxos szakemberek. De ezen a sportágon kívül további százat is ki lehet próbálni ingyenesen. Itt lehet regisztrálni az eseményre!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!