December 11. és 16. között Hangcsou városában rendezik meg az úszók rövidpályás világbajnokságát. A Kínába utazó magyar keretben három olyan úszó is van, akivel a november 25-i Vizesgálán is lehet találkozni. Hosszú Katinkán kívül Sztankovics Anna (képünkön) és Bernek Péter is csobbanni fog a Duna Arénában megrendezendő vizes sportfesztiválon.

A világbajnoki keret

nők:

Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Sztankovics Anna

férfiak:

Bernek Péter, Biczó Bence, Dudás Dániel, Földházi Dávid, Gyurta Gergely, Horváth Dávid, Kalmár Ákos, Kenderesi Tamás, Lobanovszkij Maxim, Telegdy Ádám.

Tartalék: Tekauer Márk (amennyiben Kenderesi Tamás kisebb vállsérülése miatt nem vállalja)

A hölgyek mezőnyében Sztankovics Anna (képünkön) harmadszor vesz részt felnőtt világbajnokságon. A Miskolci VSI úszója két ifjúsági Európa-bajnoki címmel büszkélkedhet, de állt már dobogón ifjúsági olimpián is. 2014-ben, Nankingban 50, illetve 200 méter mellúszásban is bronzérmet szerzett. Sztankovics elmondta: a vb-re való felkészülésbe egy kis gálázás belefér, így örömmel vesz részt a második alkalommal megrendezendő Vizesgálán. “A Duna Arénának jó hangulata van, így aki úgy dönt, hogy kilátogat akár nézőként, akár úszóként a Vizesgálára, biztos, hogy egy egyedi sportos élménnyel gazdagodik” – mondta a Sportágválasztó Magazinnak Sztankovics Anna.

A november 25-i Vizesgáláról itt olvashatsz!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!