Életünk szerves részévé vált az internet. Ezáltal számos előnyhöz jutottunk: gyorsabban, könnyebben érjük el a barátainkat, videóchatelhetünk tőlünk távol élő rokonokkal, filmek és sorozatok százai megnézhetők. Azonban egy dologra még biztosan nem gondoltál; azon alkalmakkor, amikor nincs erőd, időd vagy kedved kimozdulni és konditerembe vagy a szabadba kimenni sportolni, a Youtube személyi edzőnként léphet az életedbe és biztosítja a másnapi izomlázat. Megmutatunk pár kegyetlen, de hatásos edzős videót, hogy a mozgás ne maradjon ki még a húzós napokon sem.

1. Repülj Ausztráliába negyed órára

Bailey Brown a világ másik feléről tart neked edzést, elég kiválasztanod a több száz videó közül milyen edzéshez lenne kedved, melyik testrészeden szeretnél javítani, változtatni. Az ausztrál lány videóiban gyakoriak a talajgyakorlatok, gyakran semmilyen eszközt nem használ, így valóban csak a saját kitartásodra van szükség és kezdődhet is az edzés. Mialatt a gyakorlatokat végzed, gyakran észrevétlenül elsajátíthatsz néhány pilates elemet is, hiszen ezt is igyekszik beépíteni az edzésbe Bailey, aki egyébként étkezési és életvezetési tanácsokat is feltölt a csatornára. Plusz pont, hogy mindezt gyönyörű helyen; az ausztrál tengerparton teszi.

https://www.youtube.com/watch?v=0uyw3ijZ5lc

2. Tanulj az egyik legjobbtól

Cassey Ho fitnesz csatornája az egyik legnépszerűbb a világon, amit mi sem bizonyít jobban, mint a közel 5 millió feliratkozója. A húszas éveiben járó lány, Amerika egyik legbefolyásosabb fitnesz szakembere, illetve a POP Pilates kifejlesztője. Mi az előbb említett sport? A lány a pilateshez általában használt meditatív, lassú zenét leváltotta, helyette slágerekkel alapozza meg az edzések hangulatát, ezáltal a gyakorlatok is pörgősebbek. Az edzőlány csatornáján, nemcsak egyszerű videókat találunk, hanem számos kihívást is megnézhetünk és végezhetünk vele együtt. A gyakorlatok 5-20 percesek, így az időhiányban szenvedőknek pont ideális.

https://www.youtube.com/watch?v=uQh2dtfNyvo

3. Nemcsak lányoknak

Daniel és Kelli, egy álomházaspár álom munkája valósult meg azzal, hogy egy olyan oldalt állítottak össze, ami a kezdők vágyaitól kezdve, a profik kívánságát is teljesíti. Az edzőpár videói tiszták és letisztultak; itt valóban csak a helyes és pontos mozdulatsor elvégzése számít. A Youtube oldaluk mellett létrehoztak egy másik felületet is, ami rendkívül könnyen kezelhető. Az oldalon a számunkra tökéletes videó megtalálásához, kiválaszthatjuk az edzőnk nemét, az edzés nehézségi fokát, hogy melyik testrészünkre szeretnénk fektetni a hangsúlyt, szeretnénk- e használni eszközt az edzés végzéséhez, illetve, hogy mennyi kalóriát, mennyi idő alatt szeretnénk elégetni.

https://www.fitnessblender.com/videos

https://www.youtube.com/user/FitnessBlender/featured

4. Ha nem akarsz más országba utazni

Nemcsak más országok fitnesz gyöngyszemeitől, de Magyarország tehetséges fiatal edzőitől is könnyen tanulhatsz. Kovács Ramóna a fiatal személyi edző és újdonsült anyuka csatornája megérdemli a figyelmet, hiszen a huszonéves Rami, sokkal könnyebben szólítja fel a kamaszokat, vele egykorúakat a mozgásra, ezáltal egyfajta példaképpé válik a nézők szemében is. De mielőtt még bárki, aki nem ebbe a korcsoportba tartozik, azt hinné, hogy számára nem ideálisak Rami videói, vessen egy pillantást a csatornájára; ameddig gyermekét várta, fitt mama videókkal segített a kismamáknak a mozgásban, a páros edzés kedvelőinek is indított egy sorozatot, illetve a gyakorlatai minden korosztály számára erőt próbálók lehetnek.

https://www.youtube.com/watch?v=PSj_U9EuD_0

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!