Ajánlás bajnokoktól a jelen és a jövő bajnokainak – 2. rész

Egy sportág, amelyben mi vagyunk a császárok. Egy sportág, melyről szép, örökre szóló emlékeket őrzünk. Egy sportág, melyben tehetséggel és szorgalommal akár a világ tetejére is el lehet jutni. Egy sportág, mely az eddig elért eredmények alapján rászolgált arra, hogy több ezren támogassák Magyarország válogatottjait, ahogyan teszik ezt a most zajló Európa-bajnokság során is a Duna Arénában. Hajrá magyarok!

Újabb bajnokok, újabb érzések, emlékek, tanácsok, melyeket megosztottak Velünk, hogy átadhassuk őket azok számára, akik tekintgetnek a vízilabda világa felé, de a legnagyobb lépés, a döntés még várat magára. Az elméleti sík mellett a tapasztalat, a személyesen átélt élmény szintén nagy hatást gyakorolhat ránk. Használd ki hát az alkalmat, hogy Európa legjobb vízilabdázói Budapesten harcolnak a végső győzelemért!

Manhercz Krisztián, világbajnoki ezüstérmes vízilabdázónk, a hazai rendezésű Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott kapás szélsője mindig is a csapatsportokat részesítette előnyben, ha sportágválasztásra került sor. Mind azért szurkolunk január 12. és 26. között, hogy egy csapatként meneteljenek egészen a döntőig és telt ház előtt emelhessék magasba az Európa-bajnoknak járó trófeát.

„Mindig is inkább a csapatjátékokat szerettem, jó volt versengeni a többiekkel együtt. A labdajátékok jobban lekötöttek engem már kiskorom óta, mint a monotonabb sportok. Azért is ajánlom ezt másoknak, mert olyan barátokra tettem szert, akik életem végéig velem lesznek és mégis csak egy olyan sportot űzök, amiben mi vagyunk a császárok!” 🙂

Forrás: waterpolo.hu

Kisteleki Dóra, Világbajnok szélsőnk/átlövőnk kapcsolata meseszerűen kezdődött a vízilabdával, éppen egy magyar világbajnoki cím hatására, melyet exkluzív módon tudunk bizonyítani is (mellékelt kép lejjebb).

„A sportolást úszóként kezdtem, az 1994-es vizes világbajnokság hatására – ahol a magyar női vízilabda válogatott aranyérmet szerzett (amit élőben tekintettem meg) – kezdtem el vízilabdázni. A mai napig őrzöm a csapattal készült közös fotót, amin még csak 11 éves voltam. 🙂 A következő világbajnoki győzelmet (2005 Montreal) már együtt ünnepelhettem a lányokkal a dobogó legfelső fokán.”

„Minden csapatsportnak számtalan előnye van, így a vízilabdának is. Az ember megtanul alkalmazkodni, önzetlenül tenni valamit a másikért, együtt küzdeni egy közös célért vagy elfogadni a segítséget. E mellett nevelő hatású és nagyon jó állóképességet ad. A fárasztó és embert próbáló edzések és felkészülések mellett pedig jól érzi magát az ember a jó társaság/közösség miatt. Mindig olyan csapatokban játszottam, ahol számtalan barátra leltem, akikkel a mai napig jó kapcsolatot ápolok, életre szóló barátságok születtek, amiért nagyon hálás vagyok. A fentiek mellett, minden olyan úszni tudó gyermeknek, akik szeretik a vizet és a labdát, csak ajánlani tudom!”

Dóri töretlenül biztatja a magyar vízilabda válogatottakat és ugyanerre szólítja fel a sportkedvelőket. „Szurkoljunk együtt a női és férfi vízilabda válogatottnak! Hajrá Magyarok!”

Kisteleki Dóra az 1994-es vizes világbajnokság győztes, magyar női vízilabda válogatottjával
Forrás: sportfaktor.hu

Dr. Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnokunk mindent tud a vízilabdáról, egy igazi legenda, akinek minden egyes szava bizonyítja eredményességét és tárja elénk lelkesedését. A víz közege varázsolja el igazán és teszi különlegessé mindazt, amit érez szeretett sportága iránt.

„Egészen kiskorom óta imádtam vízparton lenni, és amikor meg tanultam úszni, egyből beleszerettem a vízilabdába, ahogy levittek a szüleim az első edzésre. Saját sportágként nyilván elfogult vagyok vele (bár gyakorlatilag minden sportágat szeretek és tisztelek), de a vízilabdában az különleges számomra, hogy a víz közege miatt, extra nehéz már az alapokat is megtanulni. Ez egy szép folyamat, az úszás, a lábtempózás, a passzolás kivitelezésének tökéletessé és egymásra hangolása. Az, hogy csapatban játszol, együtt másokkal, akikkel kiegészítitek egymást. Az, hogy egyaránt van technikai, játékos, közösségi és fizikai része is, e mellett számos egyéni képességeket is fejleszt (küzdeni tudás, kitartás, szorgalom, precizitás, bátorság/csibészség, periférikus látás, empátia, stb.). Azoknak, akik tehetségesek és kellően szorgalmasak van esélyük magas szintre eljutni, hisz az eddig elért eredmények ezt bizonyítják.”

Gergő bár számtalan mérkőzést játszott tömött lelátók előtt, tudja, egy hazai székhelyű Európa-bajnokság mindig különleges. A magyar szurkolók fergeteges hangulatot tudnak teremteni, mely hozzásegítheti válogatottjainkat az olimpiai részvétel megszerzéséhez.

„Fantasztikus és egyben durva érzés, hogy teltházzal mennek a magyar meccsek, a női és férfi találkozókra alig-alig lehet jegyet kapni, ez szól a sportágnak, szól a Duna Arénának, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Nemzeti Sportügynökség szervezőmunkájának is. A magyaroktól szeretne mindenki olimpiai kvalifikációt látni, és ha maximalista megközelítésből nézzük, aranyérmeket. Szurkoljunk együtt a magyar férfi és női vízilabda válogatottnak, hogy elérjék ezt a célt! Hajrá Magyarok!”

Forrás: Kiss Gergely Facebook oldala
FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!