A sportág ötvözi a hagyományos torna egyéni elemeit a társas akrobatikus elemekkel, egy zenére végrehajtott, koreografált, látványos gyakorlatban.

Hazánkban az akrobatikus torna versenysportként  1949-ben jelent meg először, majd a magyarok a nemzetközi vérkeringésbe is bekapcsolódtak, és jobbnál jobb eredményeket szereztek: 1974-1992 között 7 világbajnoki bronzérmet hoztak, az Európa Bajnokságokról pedig 1 arannyal, 6 ezüsttel és 11 bronzzal tértek haza. Jelenleg országszerte 9 egyesület működik, versenyeinken több száz utánpótlás korú illetve felnőtt sportoló méri össze tudását.

Lehetőség van arra, hogy az akrobatikus tornával közelebbről is megismerkedjen bárki, gyerekek és felnőttek, sportolni vágyók és szemlélődők egyaránt, Budapesten éppúgy, mint vidéken.

Magyar Torna Szövetség – Akrobatikus Torna Szakág

1165 Budapest, Csipkés köz 7. fszt/3.
Kapcsolattartó: Aszalós Szilvia
Telefonszám: 06-30/2733-777
E-mail cím: aszalos@hotmail.hu
Honlap: www.matsz.hu

Egyesületek

Budai Akrobatikus Sport Egyesület
1038 Budapest, Határ út 15.
Kapcsolattartó: Mesterné Szücsi Ildikó
Telefonszám: 06 20/9831-741
E-mail cím: info@akrobatikustorna.hu
Honlap: www.akrobatikustorna.hu

FTC
1091 Budapest, Üllői út 129.
Kapcsolattartó: Aradiné Deák Katalin
Telefonszám: 06-30/670-8470
E-mail cím: adk@chello.hu
Honlap: www.sportakrobatika.uw.hu

Grassalkovich Kh. SE
Gödöllő, Battyhány u. 32.
Kapcsolattartó: Kőhler Ákos
Telefonszám: 06-20/9511-072
E-mail cím: info@grassalkovichse.hu
Honlap: www.grassalkovichse.hu

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.