Mi lenne, ha az idei „beach body”-ra a nyaralás alatt tennél szert? Vagy ha a családi nyaralás egy mini edzőtábor lenne, ahonnan éremmel tértek haza? Az élmények időponttól és időjárástól függetlenül is lehetnek szervezettek és maradandóak. Cikkünkben eláruljuk hogyan.

 

A Balatoni nyaralás a számtalan sportolási lehetőséggel kecsegtet minden korosztályt:

fallabda, bob pálya, kalandpark és a vízi sportok szinte maradéktalanul képviseltetik magunkat.

A Balaton adta sportolási lehetőségekről a teljesség igénye nélkül szeretnénk megosztani komolyabb szervezést nem igénylő, sok esetben ingyenes, garantált élményt biztosító lehetőségeket.

 Aktuális, szervezett sportolási lehetőség például:

  • Balaton-átevezés 2019. 07. 02.

Az „útvonal” Fonyód- Badacsony – Fonyód, hosszúsága 9 km.

Az eseményen részt lehet venni kenuval, sárkányhajóval, kajakkal, suppal, „egyéb evezős” kategóriában is szívesen látják a résztvevőket. Kattints ide a részletekért!

 Ha nem ebben az időpontban nyaralsz a „magyar tengernél”, akkor az időponttól független, félszervezett sportesemények neked szólnak:

  • Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az úgynevezett „instant túrák”. Ezek előre QR kóddal felölt pályák, melyeket időponttól függetlenül lehet teljesíteni. Feltétele internetes regisztráció. A teljesítők ugyan úgy térhetnek haza éremmel, mint a tömeges szabadidősport-rendezvény résztvevői. A Balatont körbeölelő instant túra útvonal 208 km hosszú, mely egymástól független 4 szakaszra is bontható, s egyben is teljesíthető 3 sportágban: túrázva, futva és bringával. Aki kedvet kapott, itt további információkat szerezhe. :
  • Haverokkal, családdal vagy egyedül: Geochacing a Balatonnál: „Kincskereső” túra gyerekeknek és felnőtteknek a világ legszebb pontjain. A geoládák koordinárái a http://geocaching.hu/ oldalon találhatóak. Felkutatásukhoz GPS készülék szüksége, mely a legtöbb telefonos, sportórán megtalálhat, te a helyi Tourinform-oknál is bérelhető.
  • Free sportparkok Balatonon, ahol egy nagyon jó térkép segít felfedezni a terület free sportlehetőségeit, sportágakra bontva
  • Túrázási lehetőség festői környezetben. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park gyönyörű tanösvényei közül itt könnyen tudtok választani. 

Akinek Balatonról a bulizás jut először eszébe, számára is adódik sportprogram: 2019. augusztus 2-4-én a PLÁZS-on rendezik a Scitec Muscle Beachet, ahol a szabadtéri edzési lehetőség mellett versenyek és szórakoztató programok is lesznek testépítő és fitneszsztárokkal.

Tegye a sport színesebbé a nyaralásod, és gondolj vissza rá úgy: imádtam azt a sportőrült hetet a Balcsinál!

 

 

 

 

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!