Felnőttként megtanulni úszni nem lehetetlen és ez nem csak egy légből kapott kijelentés. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy gyermekként minden mozgás elsajátítása sokkal könnyebb, de azt gondoljuk, hogy megfelelő segítséggel, korra való tekintet nélkül bárki megtanulhat úszni.

Megálmodtuk az Ötpróba Úszóiskolát, mely új lehetőséget biztosít a követőinknek arra, ha még nem tudnának úszni, talán nem elég vízbiztosak, netán érzik, hogy van még mit csiszolni az úszás technikájukon, vagy éppen kiváló úszók csak nincs lehetőségük úszás órára járni, akkor most a Buborék Úszóiskola szakképzett oktatóinak segítségével hetente több alkalommal is úszni járhatnak.

Sokan félünk beismerni a gyengeségeinket, tartunk attól, hogyan ítélnek meg ezáltal a barátaink, ismerőseink. De szerencsére mindig vannak olyan példaképek előttünk, akik nem félnek felfedni a hibáikat és ezzel emberek ezreit tudják megerősíteni abban, hogy igenis senki sem tökéletes, fogadjuk el önmagunkat!

Egy ilyen példakép számunkra, Tamás Rita író, sportújságíró, személyi edző és egyben a Ne pánikolj, sportolj közösség megalkotója. Vannak, akik hallották, olvasták már az írásait és vannak, akik még csak most fogják. Ami biztos, hogy története mindenkit elgondolkodtat az élet nagy dolgain. Szerencsére szervezői csapatunk gyakran találkozik vele, hiszen aktív résztvevője Ötpróbás eseményeinknek, így nem lepődtünk meg azon sem, hogy elsőként jelentkezett az Ötpróba Úszóiskola órájára.

Kedden Rita volt az első Ötpróbás csobbanó az uszodában, ezért megkérdeztük, hogy tetszett neki a foglalkozás:

„Sokan meglepődnek, amikor megtudják, hogy igazából én 43 évesen tanultam meg úszni. Akkorra tudtam legyőzni a bennem lévő gyötrődést, félelmet és érett meg bennem az elhatározás, hogy szeretném, ha egy szakképzett edző irányítása mellett vízbiztosan elsajátíthatnám a különböző úszástechnikákat. Nem mondanám, hogy könnyen ment, hiszen nem vagyok az a tipikus úszó alkat, inkább viccesen azt állítanám, hogy „El tudtam merülni, mint egy zsák a vízbe”. Szerencsére évekkel ezelőtt jó kezekbe kerültem és megtanultam két úszásnemet, a gyors- és a mellúszást. Az oktatás végeztével továbbra is gyakran jártam úszni, viszont ahogy telt múlt az idő éreztem, hogy a technikám újra bizonytalan, lenne hova fejlődnöm. Így nagyon megörültem, amikor nemrég megláttam az Ötpróba Úszóiskola indulását, nem csak a pontgyűjtés adta lehetőség miatt, hanem leginkább azért, mert tudom, hogy lehetek még jobb úszó is. Így kedd reggel 7 órakor ismét csobbantam. Az oktatóim rendkívül figyelmesek voltak, folyamatosan kaptam a visszajelzéseket, így ami hibát, észrevételt mondtak rögtön igyekeztem is beépíteni az úszásomba. Hihetetlenül jó érzés volt, ahogy már akkor éreztem, hogy egy kis változtatás is milyen sokat tud segíteni a technikámon, jobb úszónak éreztem magam. Nem gondoltam volna, hogy az első alkalommal már lehetőség nyílik egy új úszásnem alapjainak a megismerésére, de szerencsére úgy alakult, hogy megkezdhettük a hátúszás alapjainak is az elsajátítását. Tisztában vagyok vele, hogy nem fogok egy-két edzés alatt mindent gyorsan megtanulni, de lépésről lépésre haladva azt gondolom, hogy semmi nem lehetetlen, így kíváncsian várom a csütörtök reggeli órámat.”

Ötpróbázónkat arra kértük, hogy adjon pár hasznos tippet, tanácsot azoknak, akik még nem jelentkeztek, de szeretnének:

„Azt gondolom, hogy az úszás az a sportág, aminek az elsajátításához mindenképpen szakképzett oktató szükséges. Kell a folyamatos visszajelzés, hibajavítás, hiszen aki nem gyermekként tanul meg úszni, abban sok bizonytalanság felmerülhet a technikáját figyelembe véve. Az Ötpróba Úszóiskola program szerintem pont nekünk való, hiszen figyelnek ránk, teljesen személyre szabott, a körülmények pedig minden igényt kielégítőek, nem mellesleg ár-érték arányban is nagyon kedvező. Bátran ajánlom Mindenkinek!”

Az első Ötpróbázónk tehát már kipróbálta, napról-napra érkeznek az újabb jelentkezések, ami azt jelenti, hogy sokan le akarják győzni „mumusukat”, az úszást, jelentkezz hát Te is!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!