Czinke Gábor, a Thai-boksz Muaythai stílusát képviselő edző, a Czinke Muaythaisport vezetője már gyakorlott résztvevő a Nagy Sportágválasztón. Elégedettséggel számolt be eddigi tapasztalatairól, szerencsére idén is találkozhattok vele.

– Amióta a Merkapt pályán működik a Nagy Sportágválasztó, mindig jelen vagyunk az eseményen. Örülünk, hogy részesei lehetünk és sportágunkkal is színesíthetjük ezt a nagyszerű célú megmozdulást.

Milyen élményeket gyűjtöttetek a korábbi eseményeken?

– Számunkra minden alkalommal hatalmas élmény, hogy rengeteg gyerek jön a standhoz azzal a céllal, hogy sportágunkat kipróbálja. Örülünk, hogy megmutathatjuk nekik néhány egyszerű mozdulatban sportágunk szépségét.

Mi volt a legnagyobb, legkülönlegesebb élmény, amit megosztanátok velünk?

– A legviccesebb számunkra, amikor egy egész osztály kisiskolás vagy ovis csoport megjelenik standunknál, akik egyszerre szeretnék kipróbálni a sportágunkat és rögtönözni kell egy gyors komplett gyerekedzést. Ezek nagyon kedves pillanatok.

Mivel lehet a leginkább felkelteni a gyerekek érdeklődését?

– Viccelődéssel és játékos, sportágspecifikus mozgással. Ha játékosan mutatjuk meg nekik a sportágunkat, mindig jobban leköti őket. A gyerekeknél ez a legfontosabb.

Hogy érzed, miért lenne fontos, hogy a gyerekek sportoljanak, mozogjanak?

– Egyre nehezebb felállítani őket a számítógép és a mobiltelefonok virtuális világából. Inkább csak virtuális kapcsolatokat tartanak egymással, ezért fontosnak érezzük sportág képviseleti és klubedzői szinten is, hogy minden olyan rendezvényen megragadjuk a lehetőséget, ahol mozgásra, egészséges életre tudjuk motiválni őket. A sport fontosságát akarjuk megtanítani nekik.

Mit tud adni a te sportágad azoknak, akik mellettetek döntenek?

– Sportágunk küzdősport lévén óriási önbizalmat ad a gyerekeknek. Megtanulnak magabiztosabban viselkedni kontakt szituációkban. Játékos, sportágspecifikus mozgásunk leköti a gyerekeket, közben erőnlétet fejlesztünk számos gyakorlattal. Rengeteget fejlődik a teljes testet átmozgató gyakorlatokkal a mozgáskoordinációjuk. Mozgásformánk, sportágunk lehetőséget biztosít, hogy a felgyülemlett energiájukat levezessük elég például, ha csak a rengeteg zsákmunkát kiemeljük…

Tudtok-e olyanokról, akik a Sportágválasztó hatására választotta a sportágatokat?

– Nekem személyes tapasztalatom is van. Van olyan gyerektanítványom, aki ezen a rendezvényen ismerkedett meg a sportággal és jött el edzésre. Azóta is jár még, hobbi szinten űzi, de egy gyermeket már sportra tudtunk nevelni, biztatni. Ez nagy öröm. Ezért is fontosak az ilyen és ehhez hasonló célú rendezvények.

A május 27-28-ai Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó eseményre a belépés INGYENES, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötött!

Regisztrálj most: https://sportagvalaszto.hu/nagy-sportagvalaszto/

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!