Hódít a teqball. A magyar találmány egy új mozgásformát kínál mindenkinek, aki legalább hármat tud dekázni, vagy szeret pingpongozni. A Teqball egy új futballalapú sport, amely mind a profi focisták, mind az amatőr sportbarátok számára kiválóan alkalmas a technikai tudásuk, koncentrációs készségük és állóképességük fejlesztésére! Azonban ezen a speciálisan meghajlított asztalon nem csak képességeinket tudjuk fejleszteni.

Elég egy ellenfél a Teqball asztal másik oldalán és máris űzhetünk egy könnyen megtanulható és látványos sportot, hiszen ha valaki már hármat tud dekázni, akkor bizonyos szinten már Teqballozni is tud. A Sportágválasztó Magazin videós csapatának sportágbemutatója:

A Teqball játszható a nagypályás futballban használt labdákkal, a hivatalos és ajánlott méret az 5-ös. A játékosok természetesen maguk is alkothatnak szabályokat, de a hivatalos Teqball szabályok is nagyon egyszerűek:

  • a labdát maximum 3 érintéssel kell visszajuttatni az ellenfél térfelére
  • az ellenfelet és az eszközt/asztalt nem lehet megérinteni
  • egymás után ugyanazzal a testrésszel nem lehet megérinteni az asztalt
  • egy labdameneten belül maximum kétszer lehet ugyanazzal a testrésszel visszajuttatni a labdát az ellenfél oldalára közvetlenül egymás után

 Ezek a szabályok teszik ezt a sportot látványossá, és profi futballcsapatok számára is hasznossá, akár edzési célokra is. A Teqball-t játszhatják ketten (egyéni), hárman (francia páros), négyen (páros), vagy többen is (a pingpongban forgóként ismert játékhoz hasonlóan). Teqball Smart asztalaink lehetővé teszik az egyszemélyes játékot és edzést is – írja a teqball.com.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!