Egyre több pálya nyílik Eplényben

Eplényben ma már az összes kék pálya üzemel, mind a két ülőfelvonó működik, összesen 5 km-nyi pálya áll rendelkezésre, de további pályák előkészítése is zajlik. A pályarendszer hazai rekorder azzal, hogy három olyan útvonalat is választhatsz, amin több mint egy kilométert csúszhatsz!

Ahhoz képest, hogy egyetlen olyan hegyünk van, ami (éppen hogy) meghaladja az 1000 métert, egyre komolyabb síterepeink kezdenek lenni. A lehetőségekhez képest, persze. De mindenképpen le a kalappal a magyar sípályák üzemeltetői előtt!

Az eplényi Síaréna az egyik leglátogatottabb hazai síterep, és nem véletlenül. Évről-évre rengeteg fejlesztés zajlik, a síterep fokozatos bővítése mellett a szolgáltatások színvonalának emelésére is odafigyelnek.

Akár csak egy évtizeddel ezelőtt még nehezen tudtuk volna elképzelni, hogy egy magyar sípályán két ülőfelvonót is építsenek, márpedig Eplényben éppen ez a helyzet ma. Pontosabban az építésen már túlvannak, üzemel a négyüléses és a kétüléses felvonó is, a rengeteg hóágyúnak és a több ratraknak köszönhetően eddig is több pálya nyitva volt már, de az elmúlt napokban a valódi tél is megérkezett, rengeteg hóval, így hamisítatlan téli hangulat fogad, ha síelni indulsz.

Az A1-es pálya alján is 80 cm a hóréteg, igazi tél vár Eplényben!

Február 21-én már az összes kék pálya üzemel, a tetőn 130 cm a hóréteg, de a völgyben is eléri a 80 centimétert! Összesen 5 km-nyi pálya vár, de újabbak előkészítése is zajlik. Jó szívvel ajánljuk tehát a síterepet, egyúttal felhívjuk a figyelmedet, hogy az előkészítés alatt levő, de még lezárt pályákon való síelés tilos és balesetveszélyes!

Jó csúszást!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!