Erőszakra erőszak nem megoldás!

Olyan ideológiát tesznek szavaim mögé, amit sosem gondoltam és amivel nem tudok és nem is akarok azonosulni!

A napokban nyilatkoztam egy keresztény portálnak. Az interjút nagyon személyesnek éltem meg, mert a kérdések nem a történtekre fókuszáltak, hanem rám. Arra, hogy én Makai Viktória keresztény emberként, hogyan élem meg a velem történteket. Mindenkinek megvan a saját története. Ezek a történetek nem csak attól mások, hogy kikkel, mikor, hol… történtek meg, hanem abban is, hogy az egyén hogyan éli meg a saját traumáját. És ahogyan ő azt megéli, az egy tényállás és a környezetének azt kell tudomásul vennie, tiszteletben tartania. Ez szabadság és emberi jog.

Traumatizáló erőszaknak élem meg, hogy olyan ideológiát tesznek néhányan e kapcsán szavaim mögé, amit sosem gondoltam, és amivel nem tudok és nem is szeretnék azonosulni. Erőszakra erőszak nem megoldás. Személyre szabott megoldások, közös fellépés pedig igen. Olyannyira hiszem az ember egyediségét és a sajátosságát, hogy maga a kampány épp ezért nem tanácsod ad, vagy konklúziót von le. A célja figyelemfelkeltés.

A RUN AWAY kampány üzenete – mindenki tudatosan, és felelősséget vállalva keresse mag azt a megoldást, ami számára, az ő gondolkozása és körülményei tekintetében a legbiztonságosabb az ő számára – felelős vagyok a környezetemben történtekért, amiről ismeretem van.

Sok nő tisztelt meg azzal, hogy történetét megosztva velem, a bizalmával tüntett ki. A velem történtek mintha egy szemüveget adtak volna rám, amin keresztül ha körbenézek szinte mindenki metoo-s pólóban van: ismerősök, barátok, kollégák, emberek. „Felelős vagyok a környezetemben történtekért, amiről információm van.” Ezért a kampány: ebben találtam meg azt, amit én hitelesen tenni tudok az erőszak ellen. A lényeg nem én vagyok, és nem az én személyem, hanem az, hogy együttérzéssel legyünk mindazok felé, akik erőszak áldozataivá váltak, és ne váljunk mi magunk is bármilyen fajta erőszak elkövetőjévé. Emberi történetek emberi érzéseket váltanak ki és tettekre sarkallnak, melyek a világot formálják.

Rólunk szól!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!