A január különösen hó- és fagymentes volt, február közepétől viszont kárpótolni látszik a síelőket az időjárás. Többször havazott, és még március első napjaiban is tartják magukat a mínuszok… Tökéletes tél van az eplényi Intersport Síarénában, minden pálya nyitva, és az összes felvonó üzemel!

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy az eplényi Intersport Síarénában, a hóágyúarzenálnak köszönhetően rendre meghaladták a síszezonok a 100 napot, de a mostani tél eddig nem volt túl kegyes a havas sportok kedvelőihez.

Nemcsak a havazást kellett nélkülöznünk, de a hőmérséklet sem nagyon ment 0 fok alá, így hóágyúzni sem volt esély… még február közepén is csak a már klasszikusnak számító A1-es pálya üzemelt. Persze, a maga egy kilométerével, és a sípályát kiszolgáló négyüléses felvonóval nyújtott némi síélményt… 

Február végén, március elején már egészen más a hóhelyzet. Március első hétvégéjén az össze pálya (összesen 7900 m) nyitva, és mind a 8 felvonó üzemel. A négyüléses Szent Sólyom, az ebben a szezonban átadott kétüléses Páros Csillag, mindhárom csákányos, és mindegyik tanulólift is. Minden! Tökéletes síhétvége elé nézünk, tehát.

A többszöri havazásnak, és leginkább az intenzív hóágyúzásnak köszönhetően rengeteg a hó.

A pályákon a hóréteg meghaladja az egy métert! És még mindig mínuszban a hőmérők higanyszála, azaz még mindig folytatódhat a hógyártás.

Szerkesztőségi tipp: ha teheted, vegyél ki egy-két szabadnapot jövő hétre! Hétköznap kevesebben vannak (hétvégi napokon a látogatók száma meghaladja a 2000 főt), a jegyárak is kedvezőbbek. A március 5-i héten még minden bizonnyal ragyogó hóviszonyok lesznek, akár csak egy szerdai vagy pénteki esti síelésre is érdemes leugrani.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!