Esztétikus csapatgimnasztika

Az esztétikus gimnasztika stilizált és természetes testmozdulatokból áll, melyeknél a csípő a mozgás központja. A sport filozófiája a harmóniában, a természetes erővel bemutatott ritmikus és dinamikus mozgásban rejlik. Ez a sport a táncot és a gimnasztikát harmóniával és szépséggel kombinálja.

Az esztétikus gimnasztika lényege a mozdulatok folyószerű áramlása egyikből a másikba. A kompozíciónak sokoldalú és változatos testmozdulat sorozatokat kell tartalmaznia, mint például testhullámok és hinták, egyensúlyok és forgások, ugrások és lépések, táncos lépések és emelések.

Az esztétikus csapatgimnasztika (AGG) a művészet, a kifejezés és az érzések kombinációja egy magas szintű versenysportban.

Az esztétikus gimnasztikát is kipróbálhattad (száz további sportággal együtt) a XXII. Budapesti Nagy Sportágválasztón, május 25–26-án. Kipróbáltad?

Magyar Esztétikus Gimnasztika Szövetség: megssz.hu

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!