A freestyle foci lényege a labdával való trükközés, zsonglőrködés, s a kreativitás. Rendkívül rövid múltat maga mögött tudó, de nagy dinamizmussal fejlődő sportág.

Az ezredforduló táján sportszer-reklámokban megjelenő mozdulatokból nőtt ki, melyek ötvözik a brazil tengerparti focit, a cirkuszi zsonglőr-mutatványokat és a groundfocit. A freestylerek otthon gyakorolnak, s időnként klipet készítenek magukról, melyet az Interneten megosztanak egymással. Lételeme a labda, az Internet és az online közösség. A világhálón zajlanak az eszmecserék a trükkökről, videókról.

2001-ben született meg a freestyle football kifejezés, Magyarországon 2005-ben vetette meg  lábát a „freestyle foci”. 2006 nyarán alakult az Első Magyar Freestyle Foci Egyesület, melynek első számú célkitűzése a sportág terjesztése, népszerűsítése.

2006-ban már nemzetközi versenyen vett részt magyar freestyler Amsterdamban. Később is ott voltak az egyesület tagjai 2007-ben és 2008-ban a bécsi EB-n, illetve 2008-ban Párizsban ugyancsak Európa Bajnokságon. Sportág eddigi legnagyobb sikerét Karászi Roland érte el 2008 decemberében a Sao Paulo-i VB-n, ahonnan negyedik helyezéssel tért haza.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.