Immáron négy évtizedes múltra tekint vissza az Ötpróba-mozgalom, amely 2017 áprilisában újra kezdetét vette. A patinás program ernyőszervezetként fogja össze hazánk legnépszerűbb szabadidősport-rendezvényeit, egyedi pontrendszere pedig „átjárásra” buzdít a különböző sportágak között.

A szervezők célja, hogy megszólítsák azt a réteget, amely eddig még nem, vagy nem rendszeresen sportolt: lehetőséget kínálnak arra, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb testmozgást, és idővel egyre többen sportoljanak szervezett keretek között. A könnyebben teljesíthető, rövidebb próbákon belekóstolhat a különböző mozgásformákba az is, aki eddig csak kacérkodott a gondolattal, hogy életmódot vált – a hosszabb távokon pedig a rendszeresen sportolók is megtalálják a számításukat.

A sorozat öt sportágra épül: a résztvevők futásban, túrázásban, úszásban, kajak-kenuban, valamint országúti, illetve hegyi kerékpározásban tesztelhetik felkészültségüket az eseménynaptárban szereplő rendezvényeken. Aki teljesít, pontot szerez – kristálytiszta koncepció. Távonként különböző pontszámok (1-6) érhetők el: értelemszerűen minél hosszabb egy táv, annál több egység jár érte. Az alábbi jutalmakért megéri kitartóan küzdeni:

  • 15 pont után baseball sapka,
  • 25 után póló,
  • 40 után hátizsák,
  • 60 pont után pedig egy olimpikonokéhoz hasonlító Ötpróba-melegítő (ehhez legalább öt különböző sportágból kell összegyűjteni a pontokat).

A garantált sportfelszerelések bezsebelése mellett miért éri meg Ötpróbázónak lenni? Többek között ezért:

  • folyamatosan nyereményjátékokban vehetsz részt,
  • egyes eseményekre olcsóbban nevezhetsz,
  • féláron veheted meg menetjegyedet a MÁV járataira, ha vonattal mész ötpróbázni,
  • nem utolsó sorban rendszeresen sportolhatsz szervezett keretek között, amivel az egészségedért is teszel!

Kell még indok? 🙂

További részletek és regisztráció: otprobatokioba.hu

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!