A gyorstollaslabda a tollaslabda továbbfejlesztett változata. Gyorsabb és intenzívebb, mint bármely más ütős labdajáték. Könnyen elsajátítható, mégis folyamatosan próbára teszi a játékos tudását és kondícióját, mivel a tollaslabda, a tenisz és a squash legjobb tulajdonságait ötvözi.

A Speedminton®-labda súlyának és újszerű aerodinamikai kialakításának köszönhetően hihetetlen sebességre képes. Az ütők optimális kialakítása és súlya a lehető legjobb irányítást, pontosságot és legnagyobb sebességet teszik lehetővé. A játékhoz háló nem szükséges.

Bárhol, bármikor, a nap 24 órájában játszható, határok nélkül! Bárhol játszhatsz – legyen szó akár tengerparti játékról, akár kemény meccsről a parkban vagy a teniszpályán. Éjszakai labdával és világító patronnal éjjel sem kell abbahagynod a játékot! A blackminton-parti igazi mágikus élményt nyújt: az UV-fényt kibocsátó piramis hatására a labda, az ütő és a pályaszalag fluoreszkál, az UV-reagens felszerelés és testfestés sejtelmes fényében pedig varázslatos ütni a labdát. 

Hol és hogyan játszható?

Hobbijáték

Ütögess egyet, pálya és szabályok nélkül! Tengerparti laza adogatás, hosszú labdamenetek naplementekor vagy egy fergeteges meccs a parkban – hangulatodnak megfelelően.

Hobbimeccs

A gekkóemblémás, narancssárga bójával kijelölheted a két alapvonalat. Minél kisebb a távolság az alapvonalak között, annál gyorsabb a labdamenet. Minél szélesebb a „kapu”, annál pörgősebb a játék.

Gyorstollaspálya

A fluoreszkáló szalagok két, egyenként 5,5 m oldalhosszúságú négyzetet jelölnek ki egymástól 12,8 m távolságra. Háló nem szükséges! Mobilpályaként bárhová magaddal viheted, és máris kész a pálya a tengerparton, a ligetben vagy akár a kertben…

Teniszpálya

A gumírozott Speedminton® jelölőszalag segítségével a teniszpálya, a belső vonalak meghosszabbításával néhány másodperc alatt gyorstollas-pályává alakítható. Egy teniszpályán egyidejűleg négyen játszhattok akár egyes, akár páros mérkőzést.

A gyorstollaslabdát is kipróbálhattad (száz további sportággal együtt) a XXII. Budapesti Nagy Sportágválasztón, május 25–26-án. Kipróbáltad?

Magyar Gyorstollaslabda Szövetség: speedbadminton.hu

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!