A futásért vagy egymásért? Legyen mindkettő. Éld át a Valentin nap mámoros hangulatát egy különleges futóverseny keretein belül, megfűszerezve ezt a pincerendszer titokzatos, élményekben gazdag világával.

Az elmúlt években a Halloween Run versenyünk mellett már a Föld Alatti Futáson is, a pincerendszer önmagában is rejtélyes, borzongató, sötét és félelmetes mivoltát használtuk tematikánknak. Megszállták már földönkívüliek, menekülni kellett vámpírok elől, megjelentek egyiptomi hieroglifák és múmiák, rémisztgettek már szellemek és kísértetek is a föld alatt.

Február 15-én vadregényesebb vizekre evezünk, itt is lesz köd és fátyol, de ezúttal a „szemünk előtt”, a szeretettől, a meghittségtől. Meglepnéd szeretteid Valentin nap alkalmából egy különleges élménnyel? Ennek átélését megkoronáznád egy vagy két tárggyal, mely mindig emlékeztet majd erre a napra? Megéri a Föld Alatti Futást választani programodként, Valentin napra.

Versenyeink egyik védjegye, a változatos tematika mellett, hogy az egész családnak, a legkisebbektől a legnagyobbakig, a legfiatalabbaktól a legidősebbekig mindenkinek kínálunk lehetőséget arra, hogy eleget tegyen az alkalmankénti szabadidősport űzésének, így megőrizve az egészséges életmódot.

Ez a szépreményű cél túrával és futással is elérhető, melyre nem is kell sokat várni. Február közepén felfedezhető és megismerhető a kőbányai pincerendszer, annak minden rejtélyével, titkával, mélységével és magasságával együtt. Az alagút túra alkalmával egy 2-3 km-es útvonalon, profi túravezető segítségével járható be a földalatti terület, melynek időtartama kb. 1 óra – 1 óra 15 perc.

Az Ötpróba túra már igazi kihívást jelent, de emellett 1 Ötpróba pontot is, melynek jelentőségét Ötpróbázóink pontosan tudják, több okból is, akár a 60 pontos melegítő eléréséhez fontos öt sportág egyikének teljesítését, akár a tokiói olimpiára való kiutazás lehetőségét nézzük. Az erre a távra nevezők 8 km-t teljesítenek majd, ebből 2,3 km-t a pincerendszerben, de érintik többek között föld felett a Dreher Villát, a Csősztornyot és az Óhegy parkot is a X. kerületben.

A futások távjai egészen különbözőek, a teljesen kezdőktől, az amatőrökön át a gyakorlott futókig bárki megtalálhatja a kedvére valót. Az ovis, 300 méteres és a sulis 700 méteres távon a kicsik tehetik próbára erejüket, családtagjaik pedig a partvonalon kívülről biztathatják őket. A családi futam 700 méteres távján már szülők teljesíthetnek gyermekeikkel, kézen fogva, a családi kötelékeket erősítve így. Természetesen az ő „fáradozásaik” sem maradnak emlék nélkül, a célvonalat átlépve befutóérem kerül a nyakukba, azok a nevezők, akik pedig február 7. délig weboldalunkon neveznek és nevezésüket be is fizetik, a verseny egyedi grafikájú pamut pólóját is a magukénak tudhatják majd.

A merészebbek már egy vagy akár több szinttel is feljebb léphetnek, választhatnak a 4.3 km-es, a 7 km-es, a 14 km-es és a 21 km-es távok közül (utóbbi kettő 2, illetve 3 db 7 km-es körből áll majd). Egy dolog mindben állandó, a 2.3 km-es szakasz a föld alatt. És, hogy ez mit rejt? Az maradjon meglepetés. Na jó, kedvcsinálóként néhány jellemző dolgot azért elárulunk, mellyel visszatérő futóink már találkozhattak, de a most debütálni készülők dörzsölhetik a tenyerüket és készíthetik elő futócipőiket.

A tematikához kapcsolódó és arra jellemző vonásokat a pincerendszer is tartalmazza majd, nem is akárhogyan. Legyen az „élő” statiszta, fényjáték, hangeffekt, videó vagy akár néhány kellék. A fény – és hanghatás garantált, mely ezúttal sem ijesztő, sem rémisztő nem lesz, ellenben szívhez szóló és romantikus igen. Talán majd a szíved is kihagy egy ütemet, ha meglátod. 🙂

Az ő teljesítésüket, egy szemet és szívet egyaránt gyönyörködtető egyedi tervezésű és kivitelű befutóéremmel díjazzuk majd, a technikai póló pedig természetesen számukra is elérhető, amennyiben teljesítik ők is a fent említett feltételeket.

Amennyiben ennyi extra még nem lenne elég, a 4.3 km-es futamból kettőt is indítunk, hisz ez a legnépszerűbb távunk, melyet szeretnénk kétszer is maximális létszámmal elindítani, hisz ne felejtsük el, a pincerendszer befogadóképessége korlátozott, a lenti nehezített körülmények miatt, mely megnyilvánul a nedves, nyirkos, helyenként csúszós talajban, az állandó 8-10 fokos hőmérsékletben és a kanyargós, lépcsővel tarkított útvonalban.

Az esti 4.3 km-es futam még több meglepetést és Valentin napi extrát rejt majd magában, ide várjuk a „párban” teljesíteni kívánókat, nekik külön kategóriát is hirdettünk, amennyiben a táv egészén, kézen fogva futnak majd.

Dobogjon a szíved a futásért február 15-én, a Föld Alatti Futáson!

Csatlakozz a verseny Facebook-eseményéhez!

Nevezz most!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!