A Hapkido egy kiváló koreai harcművészet, Magyarországon 2001. óta létezik. Amíg a Taekwondo az ütő-rúgó iskolát, addig a Hapkido a dobó-feszítő-csavaró iskolát képviseli.

Magyar Doam Hapkido Szövetség: www.hapkidosuli.hu

A Hapkido mozgásanyaga:

  • eséstechnika,
  • légzéstechnika,
  • csuklótámadások, ruhafogások, fojtások, lefogások, ütések, rúgások elleni önvédelem,
  • eszközös támadás elleni önvédelem,
  • eszközhasználat,
  • töréstechnika,
  • küzdelem.

Eséstechnika során megtanulnak úgy esni, mint a macska, félelem nélkül biztonságosan: előre, hátra, oldalra, szabadon, akadályok felett stb.

Az önvédelmi gyakorlatok során a szabadulásoktól kezdve az összes lehetséges támadási formára gyakorolnak csukló- kar- láb- feszítéseken, csavarásokon alapuló technikákat, de a különféle dobásokat és az idegpontokat is megtanulják (a haladók). Az eszközös támadások elleni gyakorlatok késes és pisztolyos támadási formákra adnak megoldási variációkat. Az eszközhasználat során rövid bottal, hosszú bottal, sétabottal és nunchakuval tanulhatnak meg dolgozni a jelentkezők.

A töréstechnikát nagyon kedveli mindenki, mert itt lehet lemérni a megtanult technikák hatásosságát. Olyan 1000× törhető törőlapokat használnak, amelyeket különböző erővel lehet eltörni, majd összerakni. Sok küzdőjáték, sorverseny, birkózások során kialakul a gyerekek egészséges küzdő szelleme.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.