Harsányi Gergely: Mindannyian mozgásra születtünk

2019-ben a sportágválasztás tudományos alapon is megoldható, de a puding próbája az evés. Ezért fontos, hogy a gyerekek belekóstoljanak egy-egy sportágba, mielőtt döntenek (a szülővel közösen), hogy milyen edzésekre járjanak.

Harsányi Gergelyt elsősorban a kézilabdapályáról ismerjük. A 179-szeres válogatott játékos még most is pattogtatja a labdát, a másodosztályban levezet éppen, de főállásban a Yellow Road System egyik alapítója és ügyvezetője. A cég gyerekek és élsportolók fizikális, valamint mentális felméréseivel és sportszakmai iránymutatással foglalkozik. „Tulajdonképpen arról van szó, hogy egyrészt segítünk a szülőknek a sportágválasztásban, továbbá segítünk a már élsportban lévőknek abban, hogy hogy lehetne a legjobb teljesítményt kihozniuk magukból” – mondja Harsányi Gergely.

„Valahol mindannyian mozgásra születtünk, mert csak így élhetünk teljes életet, így nagyon fontos,hogy egy gyerek minél hamarabb megtalálja azt a mozgásformát, amelyben ő jó, sikerélménye van benne. Ezért tartom nagyon jó dolognak az évente többször megrendezendő Sportágválasztókat. Ott ugyanis a gyerek a saját bőrén megtapasztalhatja, hogy az adott sportág tetszik-e neki vagy sem. Ráadásul mindezt egy olyan környezetben teheti meg, ahol szakemberek, edzők segítenek neki, és sok példaképpel is találkozhat.” – mondta a Sportágválasztó Magazinnak Harsányi Gergely.

Az tehát egyértelmű, hogy egy gyereknek ha csak lehet, mozognia kell. Már csak az a kérdés, hogy mit sportoljon. A megfelelő mozgásforma megtalálásában segít a Nagy Sportágválasztó, ahol kicsik és nagyok több, mint 100 sportot próbálhatnak ki, május 24–25-én. Regisztrálj most!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!