Havas kikapcsolódás Budapest környékén

Az elmúlt napokban végre megérkezett a tél, azaz komolyabb havazás volt országszerte. A Mátrában már tényleg vastag a hótakaró, de nem kell addig utazniuk a fővárosban élőknek, ha valamilyen családi, havas időtöltést keresnének a hétvégére. Dobogókőn és a Normafán kívül is számos lehetőség akad.

Helyenként a 20 centimétert is meghaladja a hóréteg a Budapest környéki hegyekben, érthető, hogy már nagyon indulnánk valamerre síléccel, szánkóval. Ha nem ragaszkodunk valamelyik távolabbi síterephez, szánkópályához, hanem valóban a közelben szeretnénk örülni a családdal a hónak, viszont nem feltétlenül vágyunk a Dobogókőn vagy a Normafánál hagyományosan nagy tömegre, akkor is marad jó pár lehetőség. Használjuk ki!

A Budai-hegységben számos szánkózási lehetőséget találunk a hármashatár-hegyi reptér környékén, vagy akár a Hármashatár-hegy csúcsán lévő Guckler Károly-kilátópont melletti lejtőkön. A kilátóponton webkamera működik, érdemes ránézni indulás előtt. Ez utóbbi helyen segítségünkre lehet a kilátóponton elhelyezett webkamera, amin indulás előtt ellenőrizni tudjuk a helyen uralkodó időjárási viszonyokat.

Visegrádon, a Nagyvillám Sípálya ratrakolt és kivilágított pályákon síelhetünk, minden este 9-ig. Ha csak szánkóznál, akkor is érdemes erre venni az irányt, hiszen a sípályák mellett már szánkózni is lehet. Itt is figyelmedve ajánljuk a webkamerákat! Még kisebb zsúfoltságra számíthatsz, ha Visegrád térségében a Zsitvay-kilátó és a nyári bobpálya melletti lankákat választod szánkózásra.

A mostani hórétegnek köszönhetően sok helyen sífuthatsz a Pilisi Parkerdő területén, tippünk a hűvösvölgyi Nagyrét, illetve a hármashatár-hegyi reptér. Mindkét terület viszonylag lapos, azaz ideális sífutó terep, ráadásul lelkes sportbarátok minden évben kialakítják a megfelelő nyomhálózatot.

Ha csak túráznátok a családdal, figyeljetek arra, hogy a sok vizes hónak köszönhetően sok helyen találkozhattok kidőlt fákkal, de a hó súlya alatt meghajolt fiatal fák is nehezíthetik a közlekedést, ezért mindenképpen nagyobb menetidővel számoljatok. Érdemes több élelmet és meleg italt pakolni, és nagyon fontos a megfelelő, vízhatlan bakancs is. Az aktuális időjárási helyzetért érdemes felkeresni a parkerdo.hu oldalt, ahol összegyűjtve megtaláljátok a térség összes webkamerájának és időjárási megfigyelő pontjának adatait.

Forrás: parkerdo.hu

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!